Всеки градинар е наясно с това, че в откритите градини

...
Всеки градинар е наясно с това, че в откритите градини
Коментари Харесай

Какви зеленчуци да засадим в градината през ФЕВРУАРИ

Всеки градинар е наясно с това, че в откритите градини си има тъкмо избрани интервали, когато става въпрос за сеене на зеленчуци. Важно е обаче да следим непрестанно и прогнозите за времето, тъй като те са основен фактор за градините ни.

В днешната публикация ще ви споделим какви зеленчуци е целесъобразно да засадите през февруари.

Ето ги и тях:

Моркови

Семената на морковите покълват относително постепенно и по тази причина се предлага авансово да бъдат натопени в съд с вода. Тази процедура спомага за ускоряването на растежа на морковите.

Когато ги сеете, стремете се семената да бъдат на 2-3 см дълбочина в почвата. Отстоянието е целесъобразно да бъде към 20 см.

Ако в съседство до морковите засадите зеле или лук, ще допринесете за положителното им развиване и надлежно реколтата ще е по-добра.

Репички

Вторият зарзават, който можете да си позволите да засадите през месец февруари. Има една специфичност, която е добре да знаете, в случай че желаете да се улесните при процеса на сеене на репичките. Вземете кора от яйца. Притиснете я към почвата, там, където сте планували да сеете репичките и в получилите се гнезда пуснете семената.
Кога би трябвало да засадите семената, в случай че желаете да имате страхотна градина
Първите месеци от новата година нормално са най-подходящият интервал за засяване на семена. Пазарът разполага с разнородни артикули,...
Прочети повече
Грах

Дори на открито да ви се коства по-хладно от естественото, не се тормозете. Грахът е една от културите, които обичат студеното време и по-суровия климат. Семената на граха се садят на към 4-5 см дълбочина в почвата.

Лук

Запомнете, че лукът е студоустойчиво растение. Ако температурите на открито са сред 2 и 25 градуса, умерено може да го засадите.

Това са първите зеленчуци, които да засеете в градините си и рано на пролет да берете от плодовете на труда си.

Още от ГРАДИНАРСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР