Всеки град е уникален, но някои от тях са толкова

...
Всеки град е уникален, но някои от тях са толкова
Коментари Харесай

Френски сайт разкри 12-те най-странни града в света

Всеки град е неповторим, само че някои от тях са толкоз невероятни, че е мъчно да повярваме, че в действителност съществуват.

Френският уебсайт Sympa-Sympa.com подрежда най-странните градове в света, ако ви липсва ентусиазъм за идната ви почивка.

1. Градът, в който не можеш да умреш



Град Лонгийър в Свалбард, Норвегия, е едно от най-северните обитаеми места в света и също мястото, където човек не може да почине. В града има гробище, само че то не се употребява от 70 години.

Причината е, че леденият климат не разрешава на труповете да се разлагат, само че те нормално стават плячка на дивите животни. Хора, които са на прага на гибелта, са превозени със аероплан към други норвежки градове.

2. Градът, ситуиран в две страни

Градовете, ситуирани в две страни, са по-обичайно събитие, в сравнение с можете да допускате. Но този е най-оригиналният от всички. Бюзинген-ам-Хохрайн е немски анклав в Швейцария. Икономически той е част от Швейцария, само че административно се намира в Германия.

Това е единственият немски град, който употребява швейцарския франк като съществена валута. Той има два пощенски кода – швейцарски и немски.

Жителите употребен по едно и също време швейцарски и немски телефонни номера. Футболен клуб Бюзинген е единственият немски тим, който играе в швейцарското състезание.

3. „ Най-адският “ град

В щата Мичиган, Съединени американски щати, се намира град на име Хел (ад в превод от британски – бел. ред.). Не е известно от кое място идва името, само че жителите му на драго сърце развиват имиджа му на „ пъклен “ град.

Туристите обожават да си вършат фотоси пред табелата на града, на която написа: „ Добре пристигнали в пъкъла “. Местните магазини за сувенири продават документи за благосъстоятелност на квадратен метър земя в пъкъла на цена от 6.66 $, несъмнено.

4. Градът, заимствуван от китайците



Китайците са първенци в света по прекопирване. Те даже възпроизвеждат цели градове. За да могат да пътуват, без да излизат от страната, китайците решили да реконструират австрийското населено място Халщат.

Започнали от църквата, по-късно създали улиците, които са тъкмо копие на истинските. Впрочем, на китайския пазар за недвижими парцели Халщат е по-скъп, в сравнение с австрийския му модел.

5. Последният свободен град в Америка



Слаб сити е град в калифорнийската пустиня, обитаем най-вече със скитници, пенсионери, хипита и всевъзможни хора, които не знаят къде отиват. Жителите му живеят в каравани и спонтанни колиби без течаща вода, електричество и адрес.

Няма никакви публични услуги, никакви налози и наеми. Всичко това наподобява много неловко, само че в реалност хората, които отиват в града, споделят, че мястото е доста прелестно за живеене. Жителите му го назовават „ последния свободен град в Америка “.

6. Град с пещери



Град Матама, Южен Тунис, разполага с огромен брой подземни берберски къщи, които не престават да са обитаеми и до през днешния ден. През 70-те години на предишния век почнали да се строят къщи на повърхността, само че доста хора избират да живеят в обичайните си жилища, т.е. в пещери.

Почитателите на „ Междузвездни войни “ биха разпознали в това място селото на Люк Скайуокър.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР