Всеки голям производител на смартфони, с изключение на Apple, залага

...
Всеки голям производител на смартфони, с изключение на Apple, залага
Коментари Харесай

Смартфон производителите искат да съживят слабия пазар със сгъваеми устройства

Всеки огромен производител на смарт телефони, като се изключи Apple, залага на сгъваемите устройства, с цел да съживи слабия мобилен пазар, макар че устройствата към момента не съумяват да привлекат всеобщите консуматори.

Сгъваемите устройства, които имат екран, отварящ се като книга или плътно огледало, имат едвам малко над 1% от пазара на смарт телефони близо пет години след първото им показване. И въпреки всичко Samsung влага още повече в продукта и маркетинга му, оповестява Financial Times.
Кои са преобладаващите на пазара
На международния пазар господства Samsung със 73% дял от сгъваемите устройства. Компанията се базира на прогнозите на Counterpoint Research, че сгъваемите телефони могат да надминат по продажби една трета от всички смарт телефони, които костват над 600 $, до 2027 година
Реклама
" Ще продължим да нареждаме своите сгъваеми устройства като основен мотор за нашия напредък ", споделят от Samsung.

Други производители на телефони, като Motorola, китайската компания Huawei и отделената от нея Honor, също разпореждат очаквания, че продуктът ще помогне за съживяването на пазара, който през 2023 година претърпя най-лошата си година от повече от десетилетие.
Стратегията на Apple
Бен Ууд, анализатор в CCS Insight, разяснява пред Financial Times, че през миналата година всички в промишлеността, като се изключи Apple, са заложили на сгъваемите телефони. Производителят на iPhone към момента не демонстрира интерес към тази категория, макар че поръчките за патенти демонстрират опция компанията да показа iPad, който се сгъва на половина. Всички останали на пазара за смарт телефони следват Samsung, в това число Pixel Fold на Гугъл и китайските други възможности от Huawei, Oppo и Xiaomi.

Пазарните данни демонстрират, че сгъваемите устройства към момента са надалеч от всеобщо разпространяване. Проучване на Counterpoint Research счита, че през тази година ще се продадат към 16 млн. сгъваеми телефона, 1.3% от общия пазар на смарт телефони. Според анализаторите това, което стопира потребителите, са терзания по отношение на цената, надеждността и полезността.
Реклама
В подтекста на общия пазар на смарт телефони, сгъваемите устройства заемат забележителен дял от премиум сегмента на избрани пазари, като Съединени американски щати и Китай. Премиум цената на сгъваемите телефони оказва помощ на производителите да компенсират дребните продажби на по-евтините си устройства. В Съединени американски щати моделът на Samsung Z Fold 5 коства 1800 $, до момента в който Magic VS2 на Honor стартира от 979 $ в Китай.
Бъдещето на промишлеността
Убеждаването на повече консуматори да заплатят тези суми е предизвикателство, като мнозина изпитват терзания за издръжливостта на гъвкавите екрани. Анализаторът в Canalys Рунар Бьорховде разяснява, че равнищата на възвръщаемостта на инвестицията при сгъваемите устройства е по-висока от тази на обичайните смарт телефони.

Анализаторът споделя още, че " е едно да доведеш хората до сгъваемия сегмент, само че друго да ги накараш да останат " в него. И въпреки всичко китайските производители като Honor и Huawei откриват, че техният вътрешен пазар е по-отворен за сгъваемите устройства. Там продажбите на устройствата през последните три месеца на 2023 година са се нараснали двойно по отношение на същия интервал през 2022 година, сочат данните на Counterpoint.
Свързани публикации Какво значи провалянето на Гугъл за конкуренцията в стопанската система на приложенията 4 януари 2024, 08:37 Apple стопира продажбите на смарт часовниците си в Съединени американски щати след загуба на дело за патент 22 декември 2023, 12:07 Samsung чака срив на облагата с 80% през третото тримесечие 15 октомври 2023, 06:40 Samsung отвори нова страница в света на мобилните нововъведения 23 септември 2021, 00:00
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР