Всеки фитнес маниак знае, че мускулесто тяло се постига с

...
Всеки фитнес маниак знае, че мускулесто тяло се постига с
Коментари Харесай

Ваем мускулесто тяло със спанак и киноа

Всеки фитнес фанатик знае, че мускулесто тяло се реализира с 30% тренировки и 70% хранене. А основната дума тук е „ месо ”. То е богат източник на скъпи протеини, витамини и детайли, които е мъчно да си набавим от други храни.

Веганите обаче съумяха да развенчаят мита, че месото и мускулите са неразривно свързани. Те залагат на растителни протеини и на храни като киноа, тофу и разнообразни масла от ядки.

Ето кои са източниците, които им обезпечават задоволително количество желязо:

Боб  

Бобът е богат на желязо и протеин, само че не съдържа мазнини. Няма значение на кой тип фасул ще се спрете, тъй като във всичките му разновидности има желязо.

Леща

Тя съдържа желязо, фибри, магнезий, протеини, калий и витамини от групата В. Поради тази причина някои хора я назовават по-здравословният вид на месото.

Нахут   

Това бобово растение е извънредно богато на желязо, протеини и витамини от групата В.

Спирулина   

В нея има огромно количество желязо, протеини, витамин А, витамин В6 и витамин В12. Достатъчна е една чаена лъжичка на ден, с цел да заредим организма си с доста потребни субстанции.

Спанак

Той несъмнено е един от най-хубавите веган източници на желязо. Богат е на магнезий, фолиева киселина, протеини, хлорофил, витамин А и витамин С.

Киноа

В нея има желязо, протеин, магнезий и калий.

Семена от чия

Две супени лъжица чия на ден обезпечават към 30% от дневния банкет на желязо. Също по този начин те съдържат още омега-3 мастни киселини, калий, фибри и витамини от групата В.

Кейл   

Растението е извънредно богато на желязо, протеини, фитохимикали и витамини. Препоръчително е да се употребява в композиция с богати на витамин С храни, с цел да може организмът да усвои максимума от неговите хранителни субстанции. 

Голяма неточност обаче ще е, в случай че пропуснете да потърсите подобаващ източник на витамин B12 (кобаламин), който е наложителен за поддържането на естествените неврологични функционалности и здравето на нервната система, считат експертите.

Този витамин се набира съвсем напълно от скотски източници и няма пълностоен естествен растителен аналог. Може да се приема посредством екстракта от бирена квас за мазане (мармит), както и от зърнени закуски, питиета от растителен генезис, като соевото мляко и други, които са обогатени с прибавен витамин В12.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР