Две инициативи организира Клиниката по кардиология към УМБАЛ Свети Георги“

...
Две инициативи организира Клиниката по кардиология към УМБАЛ Свети Георги“
Коментари Харесай

УМБАЛ „Свети Георги Пловдив организира безплатно мерене на кръвното

Две начинания провежда Клиниката по кардиология към УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД - Пловдив по случай Световния ден за битка с хипертонията – 17 май.

По традиция в центъра на Пловдив против общината на 17 май ще се организира свободно премерване на артериалното налягане от 10 до 16 часа. Лекари и специализанти ще мерят кръвното на всеки искащ. Участниците ще получат информация за рисковете от хипертонията и материали за здравословен метод на живот, брошури с естествените стойности на кръвното налягане и по какъв начин да разпознаят неговото повишаване.

Отделно от това, Клиниката по кардиология ще отвори кабинет №11 на партерния етаж на университетската болница на бул. „ Пещерско шосе “ 66 за безвъзмездни прегледи на сърцето. Те ще се проведат от 9 до 13 часа, след авансово записан час на телефон 032/602 377.

Хипертонията е най-разпространеният рисков фактор за исхемична болест на сърцето и мозъчен инсулт. Повече от две трети от пациентите в кардиологичната клиника са с съпътстващо заболяване високо кръвно.

Има наклонност към увеличение на честотата на хипертониците, както и намаляване на възрастта на засегнатите. Последните данни сочат, че от високо кръвно страдат над 52 % от българите.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР