Всеки е чувал, че рафинираните продукти са много вредни и

...
Всеки е чувал, че рафинираните продукти са много вредни и
Коментари Харесай

Защо да избягваме рафинираните продукти

Всеки е чувал, че рафинираните артикули са доста нездравословни и че от тях се натрупват килограми, а за диабетиците са дори рискови в здравословно отношение. Важно е обаче да разберем за какво това е по този начин и по какъв начин да разберем кои артикули са рафинирани и кои не.

На етикетите на множеството рафинирани артикули е ясно обозначено, че те са рафинирани. Срещали сме рафинирано олио, рафинирана захар, рафинирано масло и т. н.

Всички рафинирани мазнини, като олиото и захарта, са претърпели някаква термична обработка, при която на процедура са изгубили скъпите си съставки и мастните им киселини са се трансформирали в трансмазнини, които са с потвърден нездравословен резултат върху здравето ни и са главен извършител за натрупването на непотребни килограми.

 Маргарин

Когато приказваме за рафинирани мазнини няма по какъв начин да не споменем и маргаринът, който може би държи класацията за максимален пакостник от рафинираните артикули. Той би трябвало да бъде изцяло изключен от менюто ни и да бъде сменен от обикновено нерафинирано масло.

Но освен рафинираните мазнини са нездравословни. Това важи в цялостна мощ и за рафинираните въглихидрати, които действително са лишени от всичките си скъпи съставки и нямат никаква хранителна стойност. В това число влиза и белият самун, подготвен от рафинирано брашно.

А всички знаем, че елементарният българин употребява съвсем на всяко ястие по една или две филии самун. Ето за какво би трябвало да избирате единствено пълнозърнест самун или черен самун.

Имайте поради, че тук търговците също са сложили измама, тъй като даже и хлябът да наподобява черен и да написа, че е диетичен, той може да съдържа малц, с който е изкуствено обагрен.

 Хляб

Консумирайки този артикул кръвната захар бързо се покачва, което е изключително рисково за хората, страдащи от диабет. А за останалите е задоволително единствено да знаят, че като похапват подобен сякаш диетичен артикул не самичък, че няма да задоволят глада си, само че и бързо ще стартират да имат проблеми с тежестта си.

Най-общо казано би трябвало да консумирате това, което е основала природата, тъй като то не е модифицирано и надлежно не е рафинирано.

Това важи даже и за натуралните сокове, въпреки да написа на тях, че не съдържат захар. За да сте сигурни, че консумирате същински плодов сок, просто си направете фреш, който ще Ви зареди с сила и ще окаже благотворно въздействие върху здравето и настроението Ви.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР