Всеки ден пациенти с доказана или подозрения за COVID-19 инфекция

...
Всеки ден пациенти с доказана или подозрения за COVID-19 инфекция
Коментари Харесай

Ново 20: Всеки ден пациенти с COVID получават внезапна загуба на слуха

„ Всеки ден пациенти с потвърдена или съмнения за COVID-19 зараза биват диагностицирани с неочаквана загуба на слуха поради засягане на слуховия нерв. COVID-19 на практика може да засегне всеки орган поради тропизма на вируса към клетките на стените на дребните съдове. “

Това показва доцент доктор Тодор Попов, дм, в изявление – част от акцията „ Плюс мен “ на Министерството на здравеопазването за разпространение на изгодите от имунизацията против COVID-19. Д-р Попов е доцент към катедра по УНГ заболявания и хирургия на глава и шия на МУ – София и част от екипа на Клиниката по ушно-носно-гърлени заболявания в УМБАЛ „ Царица Йоанна “ – ИСУЛ.

По думите му засягането на слуховия нерв се демонстрира с внезапно понижение на слуха, a неведнъж и с високочестотен звук. „ Изключително значима е бързата реакция. При доказване на това положение би трябвало да се стартира болнично лекуване с вливания. Колкото по-рано започва лечението, толкоз по-висок е шансът за спасяване на слуха “, изясни доцент Попов.

При липса на лечение обикновено понижението на слуха е необратимо, а по-късното търсене на решение става невероятно.

Медикът добави, че ковид ната инфекция може да засегне слуха при пациенти на друга възраст. Проблемите се наблюдават дори при деца. По отношение на хората, които имат предхождащо, остаряло понижение на слуха прибавянето на в допълнение затруднение, в резултат на ковид ната зараза, би могло да докара до наслагване и надлежно до тежка инвалидизация, показва още експертът.

Ваксините против COVID-19 изрично са постижение на човешката цивилизация, акцентира доцент Попов. „ Има два разновидността – да се сблъскаш с ковид а SARS-CoV-2 следено или да го срещнеш неконтролирано. Ваксината потвърдено оказва помощ този конфликт да е следен и минимализира рисковете за здравето на имунизираните “, показва той. „ За страдание, една част от обществото ни просто отхвърля да повярва в истинността, а повода е боязън. Не бива да ни е боязън. Не бива да бъдем парализирани от „ оградите “ на нашето лично схващане “, безапелационен е доцент Попов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР