Всеки човек е чувал максимата, че ние сме това, което

...
Всеки човек е чувал максимата, че ние сме това, което
Коментари Харесай

Струва ли си да плащаме за скъпа храна?

Всеки човек е чувал максимата, че ние сме това, което ядем. Тя е вярна, тъй като храната има директен резултат върху здравето ни. Подборът на качествена храна заема значимо място измежду грижата за здравословен метод на живот, от който пък зависи качеството и продължителността му.

Човек нормално се стреми да пазари рационално, да не харчи прекомерно огромни суми даже за хранителни артикули. И това е вярно, когато става въпрос за храни, с които глезим сетивата си. Не по този начин стои въпросът с всекидневната храна. Има неща, от които не трябва да се пести. Ето кои са питателните артикули, които е добре да се избират на правилото на най-хубавото, без значение на цената. За тези храни си коства да плащаме повече:

Прясно месо с високо качество

Често в дребните месарски магазини месото е по-скъпо, само че е прясно и с високо качество. В супермаркетите месото съдържа повече вода и най-вероятно животното е хранено главно със смески. Сухото и чисто месо с червен цвят е постоянно прясно.

Шоколад

 първокласен шоколад

Шоколадът е обичано лакомство на децата, а също и на дамите. Консумацията на шоколадови произведения е забележителна. Качественият шоколад се прави с верните съставки и е по-скъп. Евтиният е най-вече от захар, палмово масло, малко какао и аромати. Познава се по текстурата, той не се топи в устата. По-скъпият нормално е по-здравословен.

Свежи плодове и зеленчуци

Голяма част от плодовете и зеленчуците през днешния ден се получават благодарение на пестициди - праскови, ягоди, спанак и други. Био земеделието е алтернативата, която ще помогне на здравословното хранене.

Дива риба

Рибата е извънредно потребна храна, само че постоянно съдържа живак или други нездравословни метали, което зависи от мястото на улова. Риба, отглеждана в рибарници, съдържа повече нездравословни субстанции и месото е с много високо наличие на мазнини.

Зехтин

 безценен зехтин

Зехтинът, който се получава след студено сплескване на суровината, е с друго качество. Този, който не е третиран с химикали, съдържа повече витамини и минерали. Качественият зехтин е значим за естествения баланс на мастните киселини, което организмът не получава от слънчогледовото олио.

Мед

Суровият мед е по-скъп, само че пък не е минал пастьоризация и не е обогатяван с всякакви съставки. Чистият артикул заслужава по-високата си цена, тъй като изгодите от него са неимоверно доста. Медът е измежду продуктите, за които би трябвало да платите повече.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР