Всеки член от племето Вадома е носител на ген, което

...
Всеки член от племето Вадома е носител на ген, което
Коментари Харесай

Вижте необикновеното племе Вадома – хората с щраусови крака

Всеки член от племето Вадома е притежател на ген, което им предизвиква положението ектродактилия – заболяване, при което трите междинни пръста на краката липсват, а двата крайни са издължени. Заради това Вадома се назовават още племето с щраусови крайници.

Заради това заболяване членовете на племето Вадома имат крайници, сходно на щипци на рак. Пръстите на краката им са издължени и засукани във вътрешността. Самите те настояват, че това им оказва помощ по-лесно да катерят по дърветата. Тичането обаче се оказва сериозна компликация за тях.

Според учените тази невероятна особеност се дължи на блудничество, съществуващо от епохи. Във Вадома се има вяра, че никой не трябва да подписва брак отвън членовете на племето и се омъжват за свои братовчеди, чичовци и лели.

От Вадома обаче не считат, че в положението им има нещо неправилно. Споделят, че не усещат дискомфорт в всекидневието си и могат да ловуват и да извършват нормалните си отговорности, въпреки че краката им наподобяват друго.

Старейшината на племето споделя, че краката им са завещание от техните предшественици, които са били птици. Птиците са смесили своето ДНК с първите дами и по тази причина те носят белезите и на хора, и на щрауси.

Членовете на племето живеят на територията на Зимбабве и въпреки че считат територията си за плодородна, постоянно се постанова да се борят за прехраната си с бракониери.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР