Всеизвестен факт е, че ако искате през лятото да сте

...
Всеизвестен факт е, че ако искате през лятото да сте
Коментари Харесай

6 лесни стъпки към перфектното тяло

Всеизвестен факт е, че в случай че желаете през лятото да сте в съвършена форма, би трябвало да започнете още през зимата. Британската диетоложка Клеър Барнс предлага няколко съществени стъпки, които да следвате, с цел да се справите с непотребните килограми.

Здравословното хранене и придвижване би трябвало да станат ваши спътници още през днешния ден, в случай че желаете да отслабнете. Следвайки тези съществени и лесни стъпки, последователно ще се сдобиете с мечтаното тяло за плажа, споделя Клеър Барнс.

1. Поставете си цел

Доказано е, че когато човек има цел, към която да се стреми, е доста по-отговорен и реализира по-добри резултати, изяснява Барнс. Влизането във форма би трябвало да е изцяло съзнателен избор. По пътя на отслабването се следват избрани стъпки, по тази причина е значимо да бъдем доста съсредоточени и стимулирани.

Ако задачата е да отслабнете до лятото, би трябвало да помислите каква ще бъде задачата ви по-късно. За да бъдете още по-мотивирани, би трябвало да пресъздавате задачата си. Затова споделете с близки и другари какво възнамерявате да извършите. Представете си по какъв начин постигате задачата си.

 6 лесни стъпки към съвършеното тяло

2. Балансирайте равнищата на кръвната захар

Редовното хранене денем спомага за балансиране на равнищата на кръвната захар. Между главните хранения (закуска, обяд и вечеря) може да хапвате леки здравословни закуски – хумус, зеленчукови пръчици, сушени плодове, ядки, микс от семена. Такива, да вземем за пример, са комплицираните въглехидрати – плодове, зеленчуци, пълнозърнести артикули. Те освобождават сила по-бавно и обезпечават фибри, които засищат за по-дълго време.

Други съставни елементи, които може да включите в менюто си, са протеините и мазнините. Те също способстват за поддържането на равнищата на кръвната захар. Затова е доста значимо да участват във всяко хранене. Диетоложката Клеър Жарнс предлага във всяко хранене да включвате доста зеленчуци.

3. Използвайте натурални артикули

За да се сдобиете с мечтаното тяло за лятото, би трябвало да ограничите модифицираните храни и рафинираните въглехидрати. Тоест, забравете за белия самун, тортите, пастите, сладкишите и захарта (но не я замествайте с изкуствени подсладители). Диетоложката Барнс поучава да се откажете последователно от нея. Заместете модифицираните храни с органични и натурални артикули, да вземем за пример със салата.

4. Приемайте хуск

 6 лесни стъпки към съвършеното тяло

Вероятно сте чували за този необикновен артикул. Той е богат на фибри и усъвършенства активността на червата. Хускът спомага за отделянето на отпадъчните артикули, което го прави извънредно подобаващ за отслабването.

5. Преборете напрежението

Какво е общото сред напрежението и мазнините по корема? Оказва се, че хората, които по-често са подложени на напрежение и стресови обстановки, са по-предразположени към напълняване в региона на корема. Увеличаването на мазнините в тази област, от своя страна, може да докара до възпалителни болести. Затова би трябвало да намерите метод да се справите с напрегнатото всекидневие. Отделете си повече време за разходки, медитирайте или правете йога.

6. Движение, придвижване и отново придвижване

 6 лесни стъпки към съвършеното тяло

Отслабването върви ръка за ръка с физическата интензивност. За да изгорите мазнините, заложете на силови и кардио извършения. Диетологът Клеър Барнс поучава да изберете това, което ще ви достави най-голямо наслаждение – каране на велосипед, разходка, плуване.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР