Все повече млади хора получават шипове през последните две десетилетия.

...
Все повече млади хора получават шипове през последните две десетилетия.
Коментари Харесай

Ето как да се отървем от шиповете с народни рецепти

Все повече младежи получават шипове през последните две десетилетия. Всъщност в медицината не съществува сходно разбиране. Там те са известни с наименованието “остеофити”.

Наричаме ги шипове поради формата, която придобива костта в развой на тяхното развиване. Шиповете съставляват доброкачествени костни разраствания, които на медицински език се значат като остеофити (когато са единични) и екзостози (множество). Те се образуват по повърхността на костите и порастват на открито. Обикновено се откриват като локализирана, твърда, овална маса, съпроводена или не от болежка.

Оказва се, че всемогъщата национална медицина предлага куп решения за справяне с мъчителното ошипяване.

Хрян

Чудният бабин лек с хрян е незаместим при шипове. Със загряващото си деяние този корен прави чудеса. Необходимо е да си го набавите в свежо положение. След измиване и разчистване на корена го смелете, а получената кашичка разстелете върху плат.

Поставете върху болното място. За да увеличите загряващото деяние, наложете върху компреса бутилка с топла вода и останете по този начин 15 минути. Увеличавайте последователно времето за престой, до момента в който доближи половин час. Изпълнявайте процедурите до отшумяване на болката от омразните костни израстъци.

Нишадър

Шипове се лекуват и с мас, подготвен от нишадър (една част), боров катран (три части), лучен сок (една част). Смесете в хомогенна примес, а преди да нанесете върху кожата, намажете я със свинска мехлем. Изчакайте, до момента в който попие добре в кожата и останете с компреса 20 минутки. Болката може да заглъхне още след втората апликация.

Магнезиево олио, магнезиев гел

Магнезиево олио и магнезиев гел подсигуряват бързо облекчение на болката, най-много поради обстоятелството, че се усвояват посредством кожата. Преди да нанесете върху ошипената зона обаче, разредете част от мазилото с две елементи вода. Това важи най-много за гела, който е мощно съсредоточен. Поне 15 минути след приложението кожата не трябва да се мие.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет също е незаместим лек за стопяване на шипове. Правете си компреси, като от горната страна поставете найлонова торбичка и пренощувайте по този начин. При шипове на петата работи добре и ежедневното 20-минутно киснене в ябълков оцет. Лечението допълнете и с всекидневен банкет 3х1 лъжица от целебната кисела течност. Хора, пробвали тази скица на лекуване, настояват, че единствено за два месеца дефинитивно са преборили шиповете.

Кализия

Лечебното цвете кализия топи шипове – и се ползва и външно, и вътрешно, под формата на смес. По два пъти дневно мажете ошипения сектор с този лек. Може да го употребявате и за компреси. Паралелно с това приемайте и двукратно по ½ лъжичка от лекарството.

Гръмотрън

Чудната билка гръмотрън също оказва помощ при шипове. Приемайте я под формата на чай, като я приготвите в композиция с по 10 грама от следните билки – седефче, репей (корен), върба (кора), жълт кантарион и същото количество гръмотрън. Запарете за 20 минути в ½ литра вода 2 лъжици от билковата комбинация и пийте дневно 4х120 мл от прецедената течност.

Мед и сол

Комбинацията от мед и сол също стопира болката. Използва се морска сол, която авансово се счуква. Ошипеното място се маже с пчелния артикул. Увива се с плат и найлон и се пренощува с илача. Процедурите се извършват до стопяване на шипа.

Арника

Освен с известните купешки мехлеми с арника, шипове може да третирате и с компреси от смес на билката. Тя се подготвя от 50 грама от цветовете ѝ плюс 2 чаши мощен алкохол. Оставете този лек да се кисне две седмици на мрачно, след което го прецедете. Компресите се вършат с лъжица от течността, разредена в чаша вода. С компреса останете най-малко половин час. Правете го най-малко два пъти дневно.

Джинджифил

Джинджифил оказва помощ и одобряван вътрешно, и външно. Пийте по 3 чаши джинджифилов чай на ден, подготвен от лъжица настърган корен, сварен за 10 минутки в две чаши вода. А с джинджифилово масло може да масажирате болното място. Внимавайте с този компрес има мощно загряващо деяние. Не го оставяйте повече от четвърт час върху кожата.

Желатин, колаген

Всяка заран приемайте на празен корем пакетче желатин, който от вечерта сте разтворили във вода. Ако вършиме постоянно това, тъкмо след месец ще подобрите доста положението на ставите си и болката в ошипените елементи ще отшуми трайно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР