Все повече изпълнителни директори призовават служителите си да се върнат

...
Все повече изпълнителни директори призовават служителите си да се върнат
Коментари Харесай

По-целенасочени, по-малко самотни: Защо служителите Z предпочитат офиса

Все повече изпълнителни шефове приканват чиновниците си да се върнат в офиса.

На някои това може да не се харесва, само че представителите на поколението Z не могат да бъдат по-доволни.

BusinessInsider интервюира работещи от поколението Z  (родените сред 1997 и 2012 г.), които споделят, че нямат нищо срещу да са в офиса.

Нещо повече – избират го.

В неотдавнашно изследване на Adobe, 63% от младите чиновници, които са представители на поколението Z, са декларирали, че към този момент работят в офиса на цялостен работен ден.

А към 81% декларират, че считат за значим опита, който са придобили в офиса.

Goldman Sachs има една от най-строгите политики за работа в офиса измежду огромните компании. Нейните чиновници са " насърчавани " да бъдат в офиса пет дни в седмицата.

Луи Чавес, 24-годишен анализатор в Goldman, работи в компанията от юли 2022 година Според него, успеваемостта е една от най-хубавите страни на персоналния контакт.

Чавес сподели, че цени опцията да получава отговори на въпросите си " в действително време ", само че регистрира и спомагателна обществена изгода от това, че " си към сътрудниците и можеш да се шегуваш с тях ".

Неговата колежка, 25-годишната сътрудничка Мери Кейт Виконт прави оценка това, че е в непосредствена непосредственост до по-възрастни сътрудници.

" Чувствам, че на този стадий от кариерата си съм в положение да се изучавам непосредствено от в действителност надарени възрастни хора, които правят тази работа отдавна ", сподели Виконт пред Business Insider.

22-годишният Андрю Ейбрахам споделя, че фантазиите му са се сбъднали, когато е получил предложение за работа на цялостен работен ден в края на стажа си в Гугъл.

Според неотдавнашно изследване Гугъл е вторият най-престижен стаж, който би трябвало да имате в автобиографията си, съгласно оценките на 13 000 експерти.

Като стажант, на Ейбрахам е препоръчана опция за отдалечена или физическа работа в офис и той е избрал второто. Сега е програмен управител и споделя, че се радва на преимуществата на офиса на Гугъл в Атланта.

Офисът е отлично място за създаване на взаимоотношения с сътрудниците, споделя Ейбрахам, само че съгласно него е прелъстителен и тъй като може да посещава курсове, да му вършат масаж или да пие гратис кафе от бариста на място.

За него прекарването на известно време в офиса е " най-хубавият метод " за експертите при започване на кариерата им. Но той прави оценка и гъвкавостта - и опцията да работи от у дома, когато е належащо.

26-годишната Хана Макконъхи работи на хибриден график в Microsoft, което ѝ дава " най-хубавото от двата свята ", споделя тя пред Business Insider.

Използва времето в офиса, с цел да сътвори връзки с сътрудниците.

" При гъвкавата работа не е належащо (или не искам) да влизам в офиса всеки ден - което значи, че когато съм там, съм по-целенасочена ", споделя Макконъхи.

Друг представител на поколението Z, Закари Тимс, 25-годишен инженер по планове, работи в своята компания в Тексас от близо две години.

Прекарва от понеделник до четвъртък в офиса, а в петък има половин ден. Харесва забързаната конюнктура в компанията и достъпа до сътрудниците му, защото офисът е с отворено пространство. Според него работата би се трансформирала в непостижима, в случай че през по-голямата част от седмицата беше от у дома.

" Ако не работех в офиса, нямаше да имам връзки с сътрудниците си ", споделя Тимс. " Точно през днешния ден говорихме за това, че ще се присъединим към волейболна лига за забавление, което доста ме вълнува. "

За поколението Z към този момент ходенето в офиса оказва помощ за основаването на обществена мрежа - с цел да се предотврати самотата, която от време на време идва от работата от у дома.

А за някои влизането в офиса в действителност не е избор. Например основният изпълнителен шеф на Frontier Airlines Бари Бифъл съобщи, че съгласно него отдалечената работа прави чиновниците мързеливи и непродуктивни.

Разбира се, не всички служащи бързат да се върнат в офиса, а някои споделят, че гъвкавостта на работата от вкъщи е трансформирала живота им към по-добро.

Дали в действителност дистанционното управление на работното място е по-добро за продуктивността и щастието на чиновниците, продължава да бъде гореща тематика.

За служащите от поколението Z дебатът е решен, добавя BusinessInsider.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР