Все по-ожесточено става съревнованието коя политическа сила ще излъчи новия

...
Все по-ожесточено става съревнованието коя политическа сила ще излъчи новия
Коментари Харесай

Кандидатите за гуверньор на БНБ се увеличават

Все по-ожесточено става съревнованието коя политическа мощ ще излъчи новия шеф на Българска народна банка, откакто собствен претендент показа и " Възраждане ". Това е Любомир Христов - някогашен основен икономист на централната банка.
Вече е известно, че ГЕРБ-СДС има намерение да издигне още веднъж настоящия гуверньор Димитър Радев. ПП-ДБ също възнамерява да излъчи кандидат за поста. Към момента обаче десните не са оповестили кого - предходната година несполучливо издигнаха депутата от Политическа партия Андрей Гюров, а в този момент слуховете в парламентарните коридори разнасят името на Даниел Лорер - също народен представител и член на управлението на Политическа партия, който напълно неотдавна се провали в опита си да стане еврокомисар. Бившият финансов министър Симеон Дянков също се предложи услугите за поста, само че се оказа, че никой не го поставя в сметките.
Христов е отдавнашен критик на еврозоната и това изяснява за какво е повдигнат от антиевро партията на Костадин Костадинов. Той обича да сочи като неприятен образец Гърция, която била влезнала неподготвена в паричния съюз и си имала проблеми. " В Гърция се е говорило доста за осъществяване на номиналните критерии - инфлация, бюджетен недостиг, дълг, а са се пренебрегвали действителните критерии, действителната конвергенция. Преекспонирали са се предстоящите изгоди и са се неглижирали рисковете. Политическата система на Гърция се е характеризирала с клиентелизъм и корупция. Ако вършим същото, което са правили гърците, можем ли да чакаме разнообразни резултати? ", разяснява наскоро Любомир Христов пред БНР.  >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР