Все още виждам потенциал това НС да излъчи правителство, заяви

...
Все още виждам потенциал това НС да излъчи правителство, заяви
Коментари Харесай

Възможен е кабинет на малцинството: ГЕРБ

" Все още виждам капацитет това Народно събрание да излъчи държавно управление ", съобщи пред bTV шефът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. От партията на Бойко Борисов разчитат резултатите от изборите като социална задача за " баланс и съвместен надзор " сред обединенията.

По думите на Атанасова  един от дребното вероятни разновидности е кабинет на малцинството на ГЕРБ . " Партиите да помислят дали това систематизиране на парламентарните сили, поради което не наподобява действително излъчването на държавно управление, не е в действителност нова опция. Очевидно хората по този начин са ни излъчили в 48-о Народно събрание, с цел да се направляваме взаимно ", уточни тя.

" Не единствено ГЕРБ е последното решение, има и още разновидности, които занапред следва да се видят след консултациите и при президента ”, добави Атанасова.

" Коалицията с Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Български напредък (БВ)  бе единствено за лъчение на ръководител ”, увери тя, само че не отхвърли поддръжка от тези партии , в случай че се стигне до ръководство на ГЕРБ.

Напомняме, че в края на предходната седмица след 3 дни гласувания и диспути, болшинство от 4 партии избра за началник на 48-ото Народно събрание най-възрастния народен представител Вежди Рашидов. Това се случи с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и БВ. Против бяха 73 депутати от Продължаваме промяната (ПП) и Демократична България (ДБ). Въздържаха се 27 народни представители от Възраждане.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР