Все още няма ваксина срещу коронавирус за деца, но вече

...
Все още няма ваксина срещу коронавирус за деца, но вече
Коментари Харесай

Да се ваксинират ли децата срещу коронавируса? Отговор може да има след 6 месеца

Все още няма ваксина против ковид за деца, само че към този момент има несъгласия. Трябва ли децата да бъдат имунизирани въобще? Какво мислят по този въпрос родителите и лекарите в Германия - по тематиката материал разгласява " Дойче Веле ".
Локдаунът в Германия е продължен до края на март. Но към този момент са подхванати първите стъпки към разхлабването на ограниченията. Така да вземем за пример бяха отворени учебни заведения, въпреки и не всички и не на 100%. Учениците от началното учебно заведение се върнаха в учебно заведение едвам когато института " Роберт Кох " (RKI) разгласи, че английският вид на ковид може да е причина за ускорение на разпространяването на COVID-19 в детските градини. А общият брой на инфекциите при деца под 15 години нараства. Но учебните заведения преди малко се отвориха! И към този момент стартира полемика, че децата могат да допринесат доста за разпространяването на инфекцията...
За Йоханес Лиезе, началник на Катедрата по инфекциозни заболявания и имунопрофилактика в педиатрията в Университетската болница във Вюрцбург, това не е изненадващо. " Ако отворим детски градини и учебни заведения, тогава броят на случаите на зараза също се усилва ", споделя немският експерт.
Ето за какво не е изненадващо, че въпросът е назрял: ще бъдат ли имунизирани децата против ковид? " Дойче Веле " изследва обстановката, написа БГНЕС.
 Ваксиниран против ковид не значи, че не си преносител Ваксиниран против ковид не значи, че не си преносител
Това, което следим в Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ), е, че процентът на позитивните пробички леко се вд...
Първото и най-важно нещо, което би трябвало да се каже, е, че в Германия към момента няма ваксини против ковид за деца. Институтът " Роберт Кох " (RKI) осведоми: " Ваксините към момента са налични единствено за възрастното население, защото те към момента не могат да бъдат тествани за успеваемост и сигурност при имунизиране на деца. " Ефикасността и сигурността са две основни думи, които се срещат при проучването на имунизацията като цяло и по-специално на децата. Ясно е, че заради етични аргументи индустриалните компании не могат да включват деца в своите клинични изпитвания на ранен стадий, още повече, в случай че узаконяването се прави с толкоз бързи темпове. Ето за какво просто не може да има ваксина против ковид за деца.
Институтът " Пол Ерлих " дава отговор за регистрацията и мониторинга на имунизациите в тази област. Ето по какъв начин от там разясняват обстановката със узаконяването на имунизациите и тяхното потребление за деца: " Ваксините са утвърдени за възрастовите групи, за които са налични резултатите от клиничните изпитвания. Ваксината Pfizer/BioNTech е утвърдена за приложимост от 16-годишна възраст нагоре, Moderna от 18-годишна възраст нагоре. За по-нататъшно разпространяване на лицензи за потребление на ваксини за деца и юноши са нужни подобаващи клинични изпитвания. И те ще бъдат извършени ". " Дойче Веле “ удостоверява информацията, че Европейската организация по медикаментите (EMA) се затруднява да назове действителни периоди за това. Провеждат се клинични изпитвания с две ваксини. Остава да забележим по кое време ще бъдат налични резултатите. Очаква се първите резултати да бъдат получени за възрастовата група над 12 години.
Готови ли са немските лекари да имунизират деца против вируса SARS-CoV-2? Херман Йозеф Кал, детски кардиолог и формален представител на Германския съюз на педиатрите, съобщи в изявление за " Дойче Веле ": " С наслаждение бихме почнали имунизирането на децата, само че на този стадий това е невероятно заради неналичието на резултати от съответните проучвания, заради което настояваме компаниите да включат децата в своите проучвания допустимо най-скоро ".
В своята здравна процедура в Дюселдорф детски доктор в последно време постоянно чува същия въпрос от родителите: " Кога най-сетне ще се появи ваксина за деца? ". Германският педиатър дава отговор: " Можем да стартираме имунизация единствено когато имунизациите бъдат утвърдени от Постоянната комисия за имунизация (Stiko) за избрана възрастова група. Ние в действителност желаеме това да се случи в обозримо бъдеще. И една от аргументите, несъмнено, е, че имаме деца с хронични болести. Бихме желали, в случай че можехме да ги имунизираме ".
Като кардиолог той мисли за своите дребни пациенти, родени със сърдечен недостатък: " Мога да си показва, че когато се заразят с ТОРС-CoV-2, протичането на заболяването може да бъде доста мъчно за тях. Ето за какво аз съм за на имунизиране на деца ". Неговият сътрудник от Висбаден, Маркус Кнуф, шеф на детската болница, също счита, че на практика няма превантивни ограничения за пациенти в риск - за недоносени бебета или родени със синдром на Даун.
 Ново изследване сподели, че децата в Европа карат ковид като цяло леко Ново изследване сподели, че децата в Европа карат ковид като цяло леко
Проучване на деца с COVID-19 за Европа откри, че смъртните случаи са извънредно редки, заяви BBC. Само 4 от 582 инфектирани деца са...
Сертифицирането на ваксини се координира от Европейската организация по медикаментите (EMA). Съвсем неотдавна той разгласява насоки за педиатричния проект за проучване на имунизациите BioNTech/Pfizer, Moderna и AstraZeneca/Oxford University. Това е проект за създаване на медикаменти за приемане на утвърждение за лекарство, което да се употребява от деца. Целта му е да подсигурява, че проучванията с деца получават нужните им данни, когато могат да бъдат направени безвредно. Колко време може да отнеме? Германският педиатър Херман Йозеф Кал се надява, че първите резултати от нужните проучвания ще се появят след към шест месеца ".
Децата не са суперразпространители, тъй че за какво да ги ваксинирате тогава?
Децата в предучилищна възраст и учениците от началното учебно заведение, съгласно наличните данни, не способстват доста за разпространяването на инфекцията, те се разболяват по-рядко от възрастните и в по-лека форма. Тогава коства ли си въобще да се имунизират деца?
Томас Мертенс, началник на Постоянната комисия за имунизации (Stiko) към института " Роберт Кох " (RKI), който координира битката против инфекциозните заболявания в Германия, в изявление за " Дойче Веле " не изключи опцията за имунизация на деца против ковид: " Ако имунизациите са позволени за деца и се оферират в задоволителни количества, би било допустимо. " Въпреки че също по този начин счита, че няма различия по отношение на ролята на децата в разпространяването на ковид в немската общественост на учени и педиатри: " Педиатрите непрекъснато повтарят, че децата не са главните разпространители на тази зараза ".
През последните седмици в немските медии се появиха няколко изявления едновременно, в които педиатрите започнаха да приказват за нуждата да се имунизират деца. Това би трябвало да се направи, с цел да се понижи напрежението в региона на образованието в дълготраен проект, считат доста немски лекари. Томас Мертенс, началник на Постоянната комисия за имунизации (Stiko) към института " Роберт Кох " (RKI), в изявление за " Дойче Веле " разяснява сходни апели сбито: " В момента имунизациите не са утвърдени за имунизиране на деца, защото няма съответните проучвания и всевъзможни спекулации по отношение на имунизирането на деца са непотребни ".
 Германия също стопира имунизирането с Астра Зенека Германия също стопира имунизирането с " Астра Зенека "
Германия стопира имунизирането с коронавирусната ваксина на AstraZeneca след известия в Европа за случаи на формиране на тромби, заявяв...
Как наподобява обстановката с подрастващите? " Рискът от тежки болести, хоспитализация и гибел при подрастващите е най-малък. Те ще бъдат имунизирани дружно с цялото население на страната, когато бъде реализирана главната цел и хората с нараснал риск от зараза са имунизирани ", дава отговор Томас Мертенс. Германският доктор съчувства на децата, които се оказват на отдалечено образование заради пандемията, и техните родители: " Сега обстановката с образованието е безредна, имунизацията може да я възстановява. Но даже и на този стадий, до момента в който нямаме ваксини за деца, аз съм по-скоро за отваряне на учебни заведения, като в същото време съблюдавам ограниченията за сигурност. Необходимо е да се поддържа отдалеченост, да се носят маски, постоянно да се проветряват класните стаи ".
Резултатите от ново интердисциплинарно изследване, оповестено на 22 януари, демонстрират, че децата не са супер разпространители. В новото изследване беше извършено събиране и разбор на данни за федералната провинция Баден-Вюртемберг. Този район не е определен инцидентно. По време на изследването (от 22 април до 15 май 2020 г.) Баден-Вюртемберг е класиран на второ място в Германия по брой доказани случаи на зараза с вируса SARS-CoV-2. В изследването са взели участие 4964 души (2482 деца и от всяко по един родител - други 2482 души).
Разпространението на ковид е ниско при родителите (1,8%) и три пъти по-ниско при децата (0,6%). Възрастта на децата, взели участие в изследването, е от 1 до 10 години. Очевидно, учените заключават, че децата в действителност не са значим фактор за разпространяването на този вирус, за разлика, да вземем за пример, от такива остри респираторни вирусни инфекции като грип или инфекции, породени от пневмококи, заключават учените.
Що се отнася до настоящата обстановка, можем да приказваме за това, като проучваме резултатите от базата данни, която записва случаи на деца, инфектирани с ковид. Според Маркус Кнуф, шеф на детската болница във Висбаден, 1051 деца са били лекувани от ковид в немските лечебни заведения по време на цялата пандемия. 5% от младите пациенти са попаднали в реанимация. " Две трети от пациентите, които се нуждаят от болнично лекуване, са бебета и дребни деца ", споделя немският доктор. Около 30 % са имали хронично заболяване или белодробен проблем.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР