Все още не е известно дали иновативният електрически автомобил Mercedes-Benz

...
Все още не е известно дали иновативният електрически автомобил Mercedes-Benz
Коментари Харесай

Соларни покриви за Mercedes-ите

Все още не е известно дали новаторският електромобил Mercedes-Benz Vision EQXX ще стигне до конвейера или ще си остане идея. Въпреки това немският авто производител удостовери, че ще влезе на пазара със лична технология за слънчеви панели. Говорейки за това по време на представянето на концепцията Mercedes-Benz Vision EQXX, техническият шеф на Mercedes-Benz Маркус Шафер сподели, че притежателите на бъдещи електрически транспортни средства от тази марка ще могат да поръчват слънчеви покриви, което ще спомогне за разширение на гамата от предлагани артикули.

Компанията твърди, че слънчевите панели, интегрирани в покрива, ще усилят пробега с до 25 километра дневно. Собствената технология е неповторима и с това, че силата, извлечена от слънцето се акумулира в обособена литиево-желязо-фосфатна батерия, която обезпечава зареждане за климатичните и вентилационни системи, информационно-развлекателния комплекс, осветлението и други спомагателни системи на колата. Това понижава натоварването на високоволтовия тягов батерия и усилва пробега без презареждане.
`Соларни

„ По този метод клиентите ще имат избор в бъдеще: стъклени или слънчеви покриви, които са извънредно атрактивни от естетическа позиция и също по този начин обезпечават спомагателна сила на батерията “, споделя Шафер. „ Работим с немския институт за проучване и развиване Fraunhofer, които са създали доста ефикасен слънчев покрив, който ще стартираме да инсталираме на серийни транспортни средства евентуално от 2024 година Имайте поради, че на пазара към този момент има няколко серийни транспортни средства със общоприети слънчеви покриви, като да вземем за пример Hyundai Ioniq 5.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР