Все още има протестна енергия с потенциал за протестен вот

...
Все още има протестна енергия с потенциал за протестен вот
Коментари Харесай

Милен Любенов: ГЕРБ не може да разчита на повече от 75 депутати

Все още има протестна сила с капацитет за протестен избор и панмедията няма да се отрази трагично върху изборната интензивност. Ако партиите се концентрират единствено върху това, ще сгрешат генерално.

Това съобщи в ефира на Българското национално радио политологът Милен Любенов, представен от Фрогнюз.

“Важно е по какъв начин стопански след изборите ще излезем от обстановката с ковид. Темата с върховенството на правото и със превзетата страна ще бъде тест за партиите, които имат искания да са изразители на протестните настроения “, добави той.

Именно тематиката с върховенството на правото и промяната в прокуратурата би могла да сплоти новите ръководещи.

Според него по-реалистичният вид за излаз от изборите е сливане на опозиционните партии.

“Партиите нямат интерес от нови избори, защото това изисква запаси, а и дребните партии ще желаят да си вдигнат цената. Правителство ще има, въпреки че ще се сформира мъчно... Нашите политици би трябвало да проявят зрялост, че могат да преодоляват разликите. Политиката е обща работа, изисква взаимни отстъпки, обединения. В цяла Европа ръководят коалиции…”, изясни още политологът.

“Периферията на ГЕРБ се свива и при един фрагментиран парламент, какъвто се чака, формиран от шест или седем обединения, това значи, че даже да е първа политическа мощ, ГЕРБ не може да разчита на повече от 75 депутати”, счита още политологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР