Все още има хора, които реагират с недоверие, когато чуят,

...
Все още има хора, които реагират с недоверие, когато чуят,
Коментари Харесай

Факти за домата, които не подозирате

Все още има хора, които реагират с съмнение, когато чуят, че доматът е плод. Освен този безспорен факт има още няколко любопитни неща към обичаните на всички ни домати.

- Случвало ли ви се е да откъснете домат, до момента в който той към момента е зелен? Не се безпокойте, няма да го хвърляте, а в противен случай. Оставете домата до ябълки или до банани. Ще се изненадате какво съдържат тези плодове - хормон на растежа. Благодарение на този газ зреенето на домата ще се форсира и най-после ще бъде подготвен за консумация.

 Зелени домати

- Доматът има антисептично деяние. Това значи, че в случай че пиете свеж доматен сок, ще избегнете досадните възпаления. Също по този начин този плод съдържа в себе си витамин С и бета-каротин - антиоксиданти, които оказват помощ за неутрализирането наосновните причинители на рак.

 Доматен сок

- Във Англия през 17 век се появява изказване, че доматите са отровни. Цял век британците имат вяра на тази теза и не позволяват домата в менюто си. Но малко по-късно те се трансформират в една от главните съставки в богатото им меню.

 Домати със зехтин

- Добре е доматите да бъдат овкусявани със зехтин или друга потребна лой постоянно, когато ги консумираме. Това е по този начин, тъй като са богат източник на аминооксиданти. Доматът съдържа ликопен, който е мастноразтворим. Това значи, че за усвояването му е нужна лой.

- Солта и киселината, които съдържа доматът, оказват помощ премахването на медния оксид, който е по вашите движимости в дома, оставяйки с ослепителен искра предметите, направени от този метал.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР