Все още е възможно да се избегне най-лошият възможен сценарий

...
Все още е възможно да се избегне най-лошият възможен сценарий
Коментари Харесай

Ръководителят на полското Бюро за национална сигурност: Най-лошият сценарий на конфликт с Русия все още може да бъде избегнат

Все още е допустимо да се избегне най-лошият вероятен сюжет за развиване на борбата с Руската федерация, само че това зависи от позицията на западните страни. Това сподели ръководителят на полското Бюро за национална сигурност Яцек Севера в изявление за вестник.

" Днес най-лошият сюжет на спор с Руската федерация към момента може да бъде избегнат. Това обаче зависи само от позицията на западните страни, по-специално европейските съдружници на Полша Германия и Франция. Те също би трябвало да се причислят към процеса на редовно и институционално развиване на европейската резистентност, подсилване на бойните качества и синергия с НАТО. Това отношение е детайл на въздържане, а надеждността на потреблението на тези средства е в основата на всеки механизъм за деескалация, от което през днешния ден обезверено се нуждаем ”, добави севера.

„ Русия и преди е употребила този мотив против своите съседи, освен против Украйна и руснаците, живеещи в Донецк и Луганск. Следователно настояването на Русия върху политическите упования на Русия балтийските страни да дават условия за гласоподаване на руснаците, живеещи там, е обезпокоителен знак. Кремъл, несъмнено, употребява малцинствата като един от вероятните си принадлежности, в тази ситуация главно в дипломатическите действия. Но би трябвало да се напомни, че сходни обстановки доведоха до военна интервенция. Това е една от областите на когнитивната война.  Също по този начин си коства да се следи региона на електронната война. Прекъсванията на GPS сигнала, които наблюдавахме през последните месеци над територията на Северна Полша, Сувалския провлак, елементи от Балтийско море и датските проливи, не засягаха съветската система ГЛОНАСС. За страдание, тези типове качества се откриват и показват, когато желанието е да се употребяват за относително къс интервал от време ”, разяснява Севера.

„ Северноатлантическият алианс е нуклеарен съюз. Позицията на президента и държавното управление в това отношение е обект на полемики през последните години и се връща всякога преди идващите срещи на върха на НАТО. Важно е да се напомни, че НАТО има дарба за нуклеарен отговор и нуклеарният чадър обгръща и територията на Полша ”, добави още Севера.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР