Всъщност подигравката с проявите на лошото здраве на Джо Байдън

...
Всъщност подигравката с проявите на лошото здраве на Джо Байдън
Коментари Харесай

“Имаме си колосални проблеми”: Как се създават информационни фантоми

Всъщност подигравката с деянията на неприятното здраве на Джо Байдън е сякаш е демонстрация на неприятно образование, в това число и тъй като няма потребност да търсите аргументи за подсмиване дълго време. Затова дано проявим уважителна съвестност към епизода, който се случи на събитието за събиране на дарения за предизборната му акция.

Беше по този начин: Байдън си приказва и внезапно, наред с други неща, споделя, че Китай има „ колосални проблеми “, и прибавя, че „ няма да навлиза в детайлности “. Завеса. За какво става въпрос и за какво? Но въпреки всичко е по-добре, в сравнение с непрекъснато да пада от самолета.

Ако приемем тази мистериозна забележка на съществено, тогава би трябвало да прегледаме заглавията на свежия китайски официоз “Женмин Жибао ”. Международната рейтингова организация “Фич ” увеличи прогнозата си за икономическия напредък на Китай тази година от 5,2 % на 5,6 % след по-бърз от предстоящото напредък през първото тримесечие. Производството на металорежещи машини и друго съоръжение за индустрията е повишено с 6,8 % за пет месеца, а новите машини са знак за упования скок. Е, и по този начин нататък.

Може би Байдън е имал поради, че колосалните страни имат проблеми от същия мащаб? Например, процентното нарастване на безработицата измежду китайските младежи може да е търпимо, само че в безусловно изражение е някак смущаващо. Въпреки че с очертаващия се общ дефицит на работна ръка сходни детайлности наподобяват малко по-забавни.

Или президентът на Съединени американски щати е имал поради, че неговият министър на финансите Джанет Йелън ще пристигна в Пекин през юли и ще приказва за американския дълг към Китай (Пекин към момента не е изхвърлил всички държавни облигации на САЩ)? Добре тогава Китай в действителност има проблеми - на правилото: " ти му кажи, че няма да ги върнеш, че в този момент да не спи в този момент. "

Но тук, може би, различен и доста по-сериозен случай. Говорим за удивителната дарба както на американската, по този начин и на европейската политическа класа да основават осведомителни фантоми и да стартират откровено да им имат вяра – тъй като по този начин им е по-лесно. Тоест, да речем, някъде в Овалния кабинет някой е обсъждал с Байдън какво да прави с Китай и го е уверявал по всевъзможен метод, че Китай има доста слаби места. И тогава тази утешителна концепция мистериозно се предава на медиите, трансформира се в наложителна идеология и тълпи от специалисти се приспиват взаимно, изброявайки всички неприятни неща, които могат да се случат на Китай, в случай че няма шанс. И внезапно президентът, без никаква причина, си спомня: " Китай? А, тук има колосални проблеми. "

Току-що наблюдавахме сходен случай с реакцията на съвсем целия групов (и ортодоксален) Запад на протеста на Пригожин. Като по команда се роди концепцията по какъв начин би трябвало да се приказва на тази тематика: протестът се провали, само че това е началото на края за Русия и Путин, би трябвало да се подготвим. И всички споделят единствено това - по този начин им е по-лесно.

И защото приказваме за Китай, беше забавно да се следи реакцията там на същите събития. Подкрепата на съветското управление на най-високо равнище е това, което знаем. Но “Глобал Таймс ” споделя две елементарни и разбираеми неща. Първо, не би трябвало да се подценява способността на Владимир Путин да се оправя със комплицирани провокации - това е сухият излишък от целия епизод, в случай че го погледнете от отдалеченост. И второто нещо, видяно от китайския създател: Западът мощно подцени тази дарба и това, което споделиха и кажат по тази тематика, въобще не се вписва реалността- невероятните момчета виждат това, което в действителност желаят, а не най-очевидното, това което е.

А в този момент за проблемите в самите Съединени американски щати, и то колосални. Има свеж образец – и непредвиден, тъй като е от пробайдънския “Вашингтон Пост ”. Става въпрос за положението на инфраструктурата в Съединени американски щати, където влакове дерайлират съвсем всекидневно и се случват доста други неща. И вижте - по това време най-високият язовир в света, язовирът “Хувър ”, е издигнат за четири години (1931-1935) в отдалечена пустиня за два милиарда днешни $. А линията на метрото в Ню Йорк по Второ авеню стартира да се строи през 2000 година, към момента не е подготвена и цената до момента се вписва в седемнадесет милиарда. Какво не е наред с страната? Без отговор.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР