Времето вече е типично есенно – сутрините са хладни, през

...
Времето вече е типично есенно – сутрините са хладни, през
Коментари Харесай

Хладна сутрин, топъл ден

Времето към този момент е типично есенно – сутрините са хладни, денем към момента ще е много топло. Стартът на седмицата не прави изключение. След утринните 8-10° през днешния ден ни чакат 22° до 27°.

Над западната половина на страната ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб, в източните региони до сдържан вятър от изток-североизток. Атмосферното налягане е малко по-високо от междинното за месеца и ще остане без основна смяна, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще има ниска облачност, която към обяд ще стартира да се раздира и понижава, най-късно над южните региони, само че дъжд е малко евентуален. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 23°-24°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър с източна съставния елемент. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра - към 12°.

През идващите дни температурите последователно ще се покачат. Във вторник и сряда ще бъде най-вече слънчево, с раздрана, най-вече висока, в сряда след обяд над западните региони - и междинна облачност. Първия ден ще духа слаб до сдържан източен вятър, през нощта ще отслабне, тук-там и ще стихне, а в сряда ще се ориентира от юг-югоизток. В четвъртък преди обяд също ще бъде най-вече слънчево, след обяд над Западна България ще се развие купеста облачност, по-значителна в планините; на обособени места там ще превали.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР