Времето се захлади и е време да заредим хладилника с

...
Времето се захлади и е време да заредим хладилника с
Коментари Харесай

Бързи идеи за здравословна печена тиква

Времето се захлади и е време да заредим хладилника с вкусна и питателна храна. Тиквата е превъзходен избор за есенно-зимния интервал. Можем да си я приготвим варена, на сладкиш или просто да я запечем с малко мед и канела. Приготвянето на печената тиква става елементарно и относително бързо. Единствената по-неприятна част в самата рецепта е почистването на тиквата.

Все отново можете да се въоръжите с самообладание и с подобаващия нож – изберете си подобен с по-голямо острие. Първо хубаво измийте тиквата, тъй като въпреки всичко тя ще бъде печена с кората. В случай, че е прекомерно огромна, ще я измиете, откакто я разрежете. Нарежете на няколко огромни части и започнете да отстранявате семките, които в случай че желаете, можете да съхраните и да изпечете.

Добре почистената тиква се срязва на по-малки части – общо взето размерите са по избор и на око. В подобаваща тавичка сложете хартия за печене и наредете едно до друго частите тиква. Фурната би трябвало да бъде загрята на 200 градуса. Върху всяко парче тиква сложете две супени лъжици мед – количеството на меда зависи от това какъв брой сладка желаете да стане, може да сложите и по-малко.

 Бързи хрумвания за здравословна печена тиква

След това поръсвате всяко късче с канела, добавяте малко орехи (нарязани на ситно), добавяте вода, едвам покрие дъното на тавата и завивате тавата с алуминиево фолио. Сложете във фурната и печете за към час, след което махнете фолиото и запечете частите.

Предлагаме ви още една страхотна рецепта за тиква – за нея ще ви би трябвало половин кг от нея, още веднъж мед, към 1 –2 с.л., канела на усет и супена лъжица вода. Смесете меда, водата, както и канелата в тенджерка и оставете сместа да заври, след което отдръпнете от котлона.

След това намажете авансово нарязаните и почистени части от тиквата. Парчетата се намазват от всички страни – тавата сложете във фурната и печете към 30 – 40 минути на 250 градуса.

След като омекнат и леко покафенеят частите тиква, десертът е подготвен. Хубаво е да изчакате тиквата да поизстине преди да хапнете и от двата десерта, защото по този начин е по-вкусна.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР