Времето от началото на 2023 г. досега изобщо не напомня,

...
Времето от началото на 2023 г. досега изобщо не напомня,
Коментари Харесай

Нова изненада. Зимата идва - рязко и с много дъжд

Времето от началото на 2023 година до момента въобще не припомня, че сме подсред зима, само че съгласно настоящите прогнози на Европейски Съюз и GFS през идващата седмица ни чака нелоша зимна конюнктура. Това разгласи екипът на Meteo Balkans. И добави: „ Според последните разбори на световните модели можем да чакаме по-трайна промяна на циркулацията в Европа и по-силни нахлувания на арктична маса, което ще сътвори и условия за вероятни циклони над Средиземно море. ”.

Още преди седмица Meteo Balkans обячи, че ни чака промяна на настоящата циркулация. Времето при започване на новата седмица ще се дефинира от средиземноморски циклон над Италия. През идващите дни под негово въздействие над нашата страна ще се задържи със забележителна облачност и на доста места над планинските региони и Предбалкана ще превали сняг.
-->
По-значителни ще са преваляванията над Югозападна България.

Подобрение на времето чакаме към средата на седмицата и температурите тогава ще се покачат, само че за малко.

А ето и всички детайлности за предстоящото време през новата седмица:

Времето в понеделник

През идващото денонощие над страната ще се задържи най-вече облачно. Над крайните югозападни и северозападни региони ще превали слаб дъжд. По-интензивни ще са преваляванията в Рило-Родопската област, където ще паднат и обилни количества.

Очакваните минимални температури ще са сред 3°С и 9°С. Вятърът ще е сдържан от североизток. Максималните температури в страната ще са сред 7 до 10°С.

Времето във вторник и сряда

Времето във вторник и сряда ще е най-вече облачно и дъждовно над Западна България. По високите западни полета ще превали сняг. От североизток ще стартира ново намаляване на температурите. Ще остане най-вече облачно, съвсем без превалявания. Минималните температури ще са към и под нулата, оптималните в множеството места - сред 2° и 7°.

Времето в четвъртък и петък

Времето към края на новата седмица ще се дефинира от средиземноморски циклон. През тези дни под негово въздействие над нашата страна ще се задържи със забележителна облачност и на доста места над Южна и Източна България се чака да ще паднат обилни превалявания от сняг.

Подобрение на времето чакаме през уикенда

Ще се задържи най-вече облачно, с краткотрайни разкъсвания. Температурите ще се намалят и ще са към климатичната норма за януари.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР