Това е третото ракетно нападение срещу града в рамките на

...
Това е третото ракетно нападение срещу града в рамките на
Коментари Харесай

Русия продължава терора над Одеса, който е дом на хиляди българи ...

Това е третото ракетно нахлуване против града в границите на няколко дни.

Кипер, който написа в приложението за известия Telegram, съобщи, че един от ранените се нуждае от болнично лекуване.

Ръководителят на пощенската и куриерската компания Nova Poshta Владимир Поперешнюк съобщи във Фейсбук, че всички 18 дежурни чиновници са се придвижили безвредно до бомбоубежището, преди ракетата да удари товарната част на депото.

Снимки и видеоклипове, оповестени в интернет, демонстрират пламъци и облаци пушек, поглъщащи постройките, и пожарникари, които упражняват маркучите си в регионите, които към момента са в пламъци. По-голямата част от зоната за товарене изглеждаше сведена до снаряд.

Една от медиите в Одеса разгласява видеоклип, който съгласно нея демонстрира момента на удара, а вътре в оборудването летят парчета.

на съветски офанзиви и през последните два дни ракети поразиха обекти в града, при което.

Много от офанзивите, откогато Русия стартира нашествието си през февруари 2022 година, са ориентирани към пристанищната инфраструктура на града.

 

Одеса е измежду основните цели на съветската експанзия в последните месеци. Смята се, че задачата на Русия е да отдели Украйна от Черно море, да завземе пътищата ѝ в морето ни.

 

В началото на март в Одеса.

Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души и са трети по бройка съгласно формалното броене в Украйна през 2001 година В самия град Одеса живеят към 50-60 хиляди българи. Най-голямото плътно българско население е концентрирано в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски регион.

 

ФрогНюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР