Времето, когато приятелството на работното място възникваше от само себе

...
Времето, когато приятелството на работното място възникваше от само себе
Коментари Харесай

Приятел в работата: Как личните отношения влияят на производителността

Времето, когато другарството на работното място възникваше от единствено себе си завърши, в този момент работодателят би трябвало да постави старания за това

Още преди пандемията доста компании се изправиха пред мъчно предизвикателство, което не успяваха да разрешат - възходяща изолираност и самотност измежду чиновниците. „ Близките работни връзки покачват удовлетвореността на чиновниците с 50%, а хората, които имат най-хубав другар на работа, са седем пъти по-ангажирани в процеса от останалите “, сочи проучване на PwC от 2019 година „ Обаче през днешния ден опциите за взаимоотношения и другарство на работното място са мощно понижени поради новите, гъвкави модели на работа “, сочи изследването.  В проучване извършено по същото време, единствено половината от запитаните са се съгласили, че работодателите са създали сполучливо постоянна виртуална обществена платформа.

Последните няколко години задълбочиха тази обстановка. В доста компании целият личен състав мина на отдалечена работа и дните на взаимни обеди, вървене на фитнес, щастливи часове и приказки в коридорите изчезнаха. Изведнъж тази корпоративна просвета престана да съществува. Въпреки обстоятелството, че след седмици и месеци някой се върнаха в офисите, доста избраха да останат на отдалечения график. Доколкото фирмите възприемат отдалечени или хибридни работни връзки, има все по-малко благоприятни условия за създаване на персонални взаимоотношения с сътрудниците.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР