Временният наставник на националния отбор на Азербайджан Ариф Асадов определи

...
Временният наставник на националния отбор на Азербайджан Ариф Асадов определи
Коментари Харесай

Азербайджан ще търси победи в мачовете срещу Монголия и България въпреки кадровите проблеми в състава

Временният ментор на националния тим на Азербайджан Ариф Асадов дефинира група от 24 футболисти, на които ще разчита по време на приятелския шампионат FIFA Series в Баку.

За Асадов мачовете против Монголия (22 март) и България (25 март) ще бъдат дебютни за него отпред на азерите, които останаха без селекционер след уволнението на италианеца Джани де Биази в края на предходната година.

Бившият футболист има да взема решение редица кадрови проблеми, като отсъстват бранителят Антрон Кривоцюк и нападателят Махир Емрели, които са контузени. В същото време и тримата извикани играчи в офанзива - Муса Гурбанлъ, Рамил Шейдаев и Ренат Дадашов - не се намират в оптимална форма.

Впечатление прави още и появяването в състава на Емил Мустафаев, който е роден в Украйна и играе за локалния Полесие Житомир. В предишното той има мачове с екипа на Азербайджан до 21 години, само че се считаше, че желанието му е да играе за националния тим на Украйна поради което няколко пъти е отклонявал предложения да се причисли към състава на азерите. Изглежда обаче в последна сметка полузащитникът е взел решение да показва Азербайджан на интернационално равнище.

FIFA Series -Azerbaijan 2024.
— TFF TANZANIA (@Tanfootball)

На фона на всичко това краткотрайният селекционер на азерите Ариф Асадов беше безапелационен, че неговият отбор ще търси победи и в двата мача в Баку.

" Въпреки че резултатът не е доста значим в другарските мачове, ние излизаме във всеки мач за победа. Една от задачите ни е да спечелим и двата мача и да вдигнем още повече морала на тима. Ще се опитаме да реализираме сполучливи резултати в идните срещи с Монголия и България ", съобщи той.

Състав на Азербайджан за шампионата FIFA Series:

Вратари: Шахрудин Магомедалиев (Адана Демирспор, Турция), Салахат Агаев (Сабаил), Ръза Джафаров (Нефтчи);

Защитници: Амин Сейдиев (Сабах), Бахлул Мустафазаде, Елвин Джафаргулиев, Торал Байрамов, Бадави Хусейнов (всички от Карабах), Гисмат Алиев (Зира), Рахил Мамедов (ЛКС Лодз, Полша), Бахтияр Хасанализаде (Тузласпор, Турция);

Полузащитници: Джошгун Диниев (Юмраниеспор, Турция), Еди Исрафилов, Емин Махмудов, Филип Озобич (всички от Нефтчи Баку), Елвин Джамалов (Сабах), Емил Мустафаев (Полесие Житомир, Украйна), Джейхун Нуриев (Зира);

Нападатели: Вусал Искендерли (Болуспор, Турция), Йозан-Джан Кьокчю (ФК Айндховен, Нидерландия), Муса Гурбанлъ (Юргорден, Швеция), Рамил Шейдаев (Коджаелиспор, Турция), Ренат Дадашов (Хатайспор, Турция)



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР