Временната парламентарна комисия за нова Конституция е поискала становища от

...
Временната парламентарна комисия за нова Конституция е поискала становища от
Коментари Харесай

Атанасова с горещ коментар за протестите и оставките на Борисов и Караянчева

Временната парламентарна комисия за нова Конституция е поискала мнения от съсловни и експертни организации за плана, който бе препоръчан от ръководещите. Това изясни депутатът Десислава Атанасова, ръководител на комисията.

Становищата се чакат до вторник. Срокът за работа на комисията е 2 декември.

„ Така или другояче последният период, в който следва да се прегледа предлагането и да се вземе решение дали ще събере то 160 гласа или не, към момента не мога да знам. През февруари, на 2 февруари изтича окончателният период за взимане на такова решение “, посочи Атанасова.

Десислава Атанасова напомни, че настояването за рестарт и за Велико Народно заседание са били отправяни и при започване на митингите през лятото.

„ Очевидно няма политическа воля да се разпусне това Народно заседание. Въпреки че 100 дни чуваме настояванията за оставка, за разформироване на Народното събрание, в това число и от президента Румен Радев, то в този момент, при обективно опция това да стане и да се вземе решение да се проведат избори за Велико национално заседание, никой към този момент не желае тази тематика да бъде на дневен ред “, разяснява Атанасова, представена от БНР.

Изискванията са до 30 октомври бюджетът да бъде препоръчан. Няма закъснение в бюджетната процедура, ще се спазят периодите, увери още Десислава Атанасова.

Запитана има ли заплаха и риск да се обещаят повече пари в обстановка на незнайни към пандемията, Атанасова съобщи, че „ след всички ръководства минимум ГЕРБ може да бъде упреквана, че харчи безсистемно, че харчи предизборно или безогледно “.

В последните седмици тест за болшинството са и утринните кворуми в Народното събрание, когато са нужни над 121 гласа за начало на работата на Народното събрание, означи Десислава Атанасова. Това се получава макар неналичието на предпочитание за регистрация от страна на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, уточни Атанасова, която вижда в съществуването на кворум „ знак, че политическа рецесия в страната няма “.

Атанасова дефинира равнището на дебатите по оставката на парламентарния ръководител Цвета Караянчева като „ извънредно, извънредно ниско “.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР