Временната комисия по ревизията, председателствана от Мая Манолова, започна работа

...
Временната комисия по ревизията, председателствана от Мая Манолова, започна работа
Коментари Харесай

Новата комисия "Манолова" ще прави 17 ревизии

Временната комисия по проверката, управлявана от Мая Манолова, стартира работа по 17 целта, свързани с нарушения при разходването на средства от държавните и общинските компании през последните 5 години.

От " ИТН " обявиха, че за тях предпочитана тематика е " Автомагистрали " АД , от ГЕРБ - Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) и Държавен фонд " Земеделие " , от " Българска социалистическа партия за България " - Българската банка за развиване (ББР) , от " Демократична България " - планът " Турски поток " и Българската организация за сигурност на храните , от Движение за права и свободи - Националната организация за приходите и Националният застрахователен институт . От " Изправи се БГ! Ние идваме! " предложиха първата тематика да бъде енергетика и сдруженията в енергетиката - БЕХ, НЕК, електроразпределителните сдружения и топлофикациите , поради сметките за ток и парно. Техен приоритет са и инспекциите в  Националната стратегия за енегийна успеваемост и Държавната организация за електронно ръководство.
Сред тематиките, с които ще се занимае комисията по проверката, са още ВиК секторът , разноските за използване на специфични разследващи средства (СРС) и за Бюрото за отбрана на очевидците към основния прокурор, тъжби до локалната власт и общински сдружения, горските и ловните стопанства , българските територии на Граничен контролно-пропусквателен пункт -та, преотстъпени на частни компании, изключително високите хонорари и бонуси в държавната администрация и в държавни сдружения .

" Вкючихме и парите за СРС-та. Хората са си плащали за това да бъдат подслушвани и следени ", разяснява пред публицисти Манолова. Вече има сигнали от жители, ще се постараем и този път оптимален брой хора да бъдат изслушани и " всеки, който е бил мачкан, притесняван, да получи едно рамо от комисията по проверката в 46-ия парамент ", сподели Манолова. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР