Време е да спрем с непрестанното гладуване и манията за

...
Време е да спрем с непрестанното гладуване и манията за
Коментари Харесай

Диетите ни правят 2 пъти по-тъжни

Време е да спрем с непрестанното недояждане и манията за слаба и съвършена фигура. След хранителен режим, хората се оказват два пъти по-тъжни, в сравнение с са били, преди да стартират диетата, сочат резултатите от ново изследване.

Според проучването множеството хора са уверени, когато стартират диета, че след края ѝ и свалените килограми ще се почувстват доста по-добре и ще се трансформират. Според множеството хора животът им ще тръгне в позитивна посока.

Проучването, което е извършено от Университетския лицей в Лондон обаче, изцяло опровергава тези мисли. Според експертите тези непрестанни диети, на които се подлагат хората, както и фиксидеята, че килограмите са отговорни за не до такава степен идеалния им живот, могат само да ги депресират.

Причината най-вероятно се крие в това, че след края на хранителния режим излиза наяве, че единственото, което се е трансформирало, е фигурата на индивида.

Учените предизвестяват, че е изцяло допустимо хората, които са се отървали от наднормените си килограми, да се усещат два пъти по-апатични, самотни и тъжни отпреди.

 Отслабване

Специалистите изясняват още, че по-голямата част от питателните режими се извършват дълго време, а това кара хората, които ги съблюдават, да се усещат още по-зле.

Изследването на Университетския лицей в Лондон е извършено благодарение на 2000 индивида, които имат наднормено тегло. Всички участници са били на възраст над 50 години.

Според друго изследване несъответствуващата диета може да ни докара до загуба на обонянието. Специалистите непрестанно предизвестяват, че няма универсални хранителни режими, които да са подобаващи за всички.

Има доста хранителни режими, които са рискови за здравето и даже могат да увредят някое от сетивата ни. Невролози от Флорида настояват, че питателните режими, които са богати на доста мазнини, вредят на здравето и обонянието.

Според експертите тези диети трансформират чувствителността ни към разнообразни аромати на функционално и структурно ниво. Специалистите допълват още, че и хранителният режим, който включва високо наличие на захар, също може да намали обонянието.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР