Вратарят на Арсенал Петер Чех смята, че напрежението кара тима

...
Вратарят на Арсенал Петер Чех смята, че напрежението кара тима
Коментари Харесай

Чех: В Арсенал няма достатъчно напрежение

Вратарят на Арсенал Петер Чех счита, че напрежението кара отбора да побеждава, до момента в който при негова липса “артилеристите” губят своите мачове. Ветеранът сочи като причина за неговата непълнота джентълменството на някогашния управител Арсен Венгер.

“Ще прозвучи необичайно, само че мисля, че като цяло в Арсенал няма задоволително напрежение. Арсен е същински благородник. Колкото и да ненавижда да губи, той си остава благородник. Ако загубиш, победиш, загубиш, победиш, един тип той продължава напред. Това е нещо, което не съм преживявал преди. В Челси, когато завършвахме наедно, беше като заравяне в съблекалнята, беше толкоз зле. Ако направихме реми против огромен тим вкъщи, ситуацията беше: “О, не, невероятно е, че не победихме у дома”. Тези думи идваха отвред: играчите, треньорът. От самото начало напрежението беше там във всеки мач. Усещам, че когато би трябвало, Арсенал бие. Отиваш в Атина в последния мач от груповата фаза на Шампионската лига (през 2015 година - б.р.) и би трябвало да биеш с 2:0, а го правиш с 3:0. Без значение къде, ние бием, тъй като този огън беше тъкмо зад нас и трябваше в действителност да спечелим. Напрежението ни буташе напред. Напълно съм несъгласен с хората, които споделят: “Когато има напрежение, вие не печелите”. Не, аз считам, че губим точки, когато няма задоволително напрежение.

Така че гостувахме на Евертън (32-ия кръг - б.р.). Знаеш, че спечелиш ли, ставаш трети, загубиш ли, оставаш четвърти. Загубихме (0:1). Срещу Уулвърхамптън беше същата обстановка (1:3 в 35-ия - б.р.). Винаги имаше успокоение, “не е такова бедствие”. Може би би трябвало да сътворяваме повече напрежение върху всички, тъй като това би предиздвикало хората да мислят повече. Гостувахме на Наполи в Лига Европа и всеки споделяше: “О, вие не ставате като посетители, а те са брилиантни у дома”. Бихме с 2:0, а по-късно си мислиш: “Как си обясняваш това?” Ако си напрегнат и не можеш да се оправиш, губиш мача. Но ние не паднахме, тъй като напрежението беше толкоз високо. Знаеш, че загубиш ли, ти си навън. Падаш с 1:3 като посетител на Рен и би трябвало да биеш вкъщи - правиш го. Полуфиналът? Бихме, тъй че образците са налице”, разяснява Чех пред “Ивнинг стандарт”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР