загуби от американеца Тейлър Фриц след 2-6, 7-6(11), 1-6 на

...
загуби от американеца Тейлър Фриц след 2-6, 7-6(11), 1-6 на
Коментари Харесай

Тейлър Фриц отстрани Григор Димитров в Рим

загуби от американеца Тейлър Фриц след 2-6, 7-6(11), 1-6 на осминафиналите на шампионата в Рим. Мачът продължи 2 часа и 43 минути.

Българинът усъвършенства достижението си от предходната година, когато отпадна в третия кръг от Новак Джокович. Димитров завоюва 88 440 евро от наградния фонд на шампионата.

Това беше трети мач сред двамата, като досега те си бяха разменили по една победа.

Григор стартира мъчно мача, като още в третия гейм позволи точка да пробив на собствен сервис. Той отрази първата опция, само че Фриц го проби при втората. Гришо въпреки всичко имаше късмет да върне пробива, само че пропусна пет точки за това. Още в идващото разиграване американецът още веднъж взе сервиса на Димитров и поведе с 5-2. След това и пандиза първата част при собствен сервис за 45 минути.

Във втората част Димитров сервира доста по-уверено. Освен това в първите четири гейма хасковлията имаше две благоприятни условия за пробив, само че американецът се отбрани. В десетия гейм при 5-4 Григор стигна до сетбол, като това беше десетият му късмет за пробив. Американецът обаче още веднъж се избави. Българинът имаше сетбол и при 6-5 и 40:30, само че пропусна за 11-и път в мача да пробие противника си. Така се стигна до тайбрек, който продължи близо 20 минути. Григор Димитров поведе с 6:3 и имаше още три сетбола, само че пропусна всичките. Тейлър Фриц стигна до един мачбол, само че Димитров устоя. В последна сметка той се наложи с 13:11 и вкара мача в трети сет.

Димитров обаче даде ранен пробив на противника си, който поведе с 3-0. След това Фриц проби още един път за 5-1 и след единствено половин час игра постави точка на третия сет.

Тейлър Фриц направи 13 аса в мача против единствено един на Димитров. Българинът направи и 11 двойни неточности против единствено една за американеца. Българинът направи и доста повече непредизвикани неточности – цели 31 против единствено 9 за Фриц.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР