Връщат на първа инстанция делото, с което беше потвърдено уволнението

...
Връщат на първа инстанция делото, с което беше потвърдено уволнението
Коментари Харесай

Връщат делото за уволнен шеф на БНР

Връщат на първа инстанция делото, с което беше доказано уволнението на към този момент някогашния общоприет шеф на БНР Светослав Костов.

Случаят с необятно коментираното уволняване на Костов от Съвет за електронни медии бе смълчан, само че в този момент още веднъж става настоящ.

Върховният административен съд оспорва претекстовете, с които Административният съд София - област отхвърля жалбата на Костов против решението на Съвета за електронни медии за уволнението му и по този начин на процедура го удостоверява.

Магистратите смятат, че в правосъдния акт липсва лично пояснение на нормата от страна на съда, както и излагане на съждения по отношение на съществуването на груби нарушавания, т.е. съдът не е изложил своето виждане дали генералният шеф на БНР е направил или е позволил да се извършат груби нарушавания на главните правила, уредени в нормата на член 10 от Закон за радиото и телевизията, свързани с радио активността на оператора.

Първоинстанционният съд се е задоволил единствено да преповтори претекстовете на административния орган, без да извърши съответния разбор на обстоятелствата и да ги обвърже със съответните правни правила, показва се в решението на Върховен административен съд.

По тази причина Върховен административен съд анулира решението на Административния съд в София и го връща за ново разглеждане от различен състав на същия съд.

Решението е дефинитивно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР