Връщане на държавата в социалната сфера, образованието, здравеопазването и икономиката,

...
Връщане на държавата в социалната сфера, образованието, здравеопазването и икономиката,
Коментари Харесай

БСП с нов път за България: Повече държава, повече суверенитет и по-малко мигранти

Връщане на страната в обществената сфера, образованието, опазването на здравето и стопанската система, „ отглеждане” на локална индустрия с нейна помощ и борба на всички равнища в отбрана на държавния суверенитет. По този метод водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова показа управническата визия на левицата по време на събора й на Бузлуджа.

По думите й новият път значи „ завършек на Прехода”.

„ Шайката си отива, народът остава и този народ би трябвало да избере своя път. Ние предлагаме един вероятен път – ние му предлагаме да си върнем държавността, да си пазим суверенитета като страна, да си пазим достолепието като народ”, разгласи тя.

Нинова застана пред множеството незабавно след водача на ПЕС Сергей Станишев, който приказва за опциите на обединената левица да промени посоката на развиване на Европейския съюз. Лидерката на Българска социалистическа партия обаче изобщо не засегна европейската тематика в изявлението си.

Родните социалисти и европейските им сътрудници влязоха в конфликт още преди няколко месеца поради решението на " Позитано " 20 да се разгласи против Истанбулската спогодба - макар поддръжката за нея на равнище ПЕС.
Станишев подсети на Българска социалистическа партия: И най-силната партия не може сама да промени Европейски Съюз Като съперници на евровота той уточни както десните, по този начин и национал-популистите
Сред акцентите във визията на Българска социалистическа партия са огромни промени в икономическата сфера: „ Държавата да сътвори свое лично българско, родно произвеждане. Всички дружно да създадем българска стопанска система, да създадем стратегия за всеки един район в България. Всички да решим, че това произвеждане ще бъде обезпечено с български фрагменти, а не с мигранти, които ще ни вземат решение въпроса с работната мощ и демографската криза”.

Според нея националните благосъстояния („ плажове, гори, летища, жп линии”) не би трябвало да се концесионират и приватизират, а лечебните заведения, работещи с НЗОК не би трябвало да са търговски сдружения.
Между 20 и 50 000 социалисти се събраха на Бузлуджа (СНИМКИ) Мотото на събора е „ За по-добър живот - нашата идея е България “
„ Българската страна би трябвало да има своята роля в образованието на децата ни – един учебник в един клас за цялата страна с същинската, достоверната българска история, литература и просвета. И не подменяйте идентичността на този народ!”, предизвести ръководителят на Българска социалистическа партия.
Снимка: Ладислав Цветков
Тя изиска преизчисляване на старите пенсии, фамилно подоходно облагане, облекчения за младите фамилии, таван на дотациите в поддръжка на дребните и междинни фермери и други

Нинова непосредствено нападна и вътрешната съпротива в партията: „ Ще има опозиция, тъй като тези години сътвориха политико-олигархична група в България, която си присвои страната и краде от вас по 10 милиарда лева годишно. Има каста от стопански кръгове, които си купуват политици от всички цветове. Сигурно и в нашите редици ще има хора, които няма да одобряват нашето предложение към нашия народ!”.

Тя назова пристигналите на събора „ апостоли” и ги прикани да „ будят” народа в поддръжка на новата стратегия на Българска социалистическа партия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР