Впечатлен от успехите на руската военно-въздушна кампания в Сирия, Пентагонът

...
Впечатлен от успехите на руската военно-въздушна кампания в Сирия, Пентагонът
Коментари Харесай

Защо САЩ купуват стари съветски изтребители

Впечатлен от триумфите на съветската военно-въздушна акция в Сирия, Пентагонът закупува остарели руски бойни самолети, написа изданието The National Interest.

Според материала, представен от riafan.ru, американските военни избират да се снабдят с изтребители МиГ-29, МиГ-21 и Су-27. Източник на нужната им техника е " сивият " пазар, като доставките идват основно от страни от някогашния Съветски съюз, страни членки на Варшавския контракт, само че главно от Украйна.

Чрез верига от медиатори бойните самолети идват в крайния пункт - база на американските Военновъздушни сили, където се подлагат на техническа инспекция и нужните поправки. След това съветските изтребители се употребяват по време на учения като евентуални съперници и цели за пукотевица. Освен това Съединени американски щати се интересува от някои механически решения, с които може да се съобрази и употребява при личните си бойни самолети.

Журналистите от The National Interest са разбрали от лични източници, че Пентагонът мощно се е впечатлил от триумфите на съветската изтребителна авиация при интервенциите й Сирия и желае по-добре да изучи нейните благоприятни условия. Освен това, евентуално американските военни желаят да разучат и вероятно се предпазят от някои инженерни хрумвания на съветските конструктори при построяването на своите бойни машини.

Но както акцентират военните специалисти, написа riafan.ru, руската техника доста се разграничава от осъвременените съветски бойни самолети, намиращи се сега на въоръжение.

Например, осъвременената версия на Су-27М, която излезе много по-късно от серийния Су-27, получи усъвършенствана система за ръководство на въоръжението си: нов радиолокационен прицелно-навигационен комплекс, усъвършенствано оптико-електронно прицелване и други модерни допълнения. А по-късните модели Су-27СМ и Су-27СМ3 към този момент с нищо не припомнят за своите прародители.

Аналогична е обстановката и с МиГ-овете. Военните експерти считат, че дори имайки мостри от руската бойна въздушна техника, те няма да могат да ги изкопират. При основаването на изтребителя с изменящ се и с следен вектор на свръхзвуково натоварване са употребявани специфични сплави за крилата и тялото на машината, които не могат да бъдат повторени по чисто механически аргументи. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР