Войната се разгаря. Премиерът Кирил Петков скочи на прокуратурата.За мен

...
Войната се разгаря. Премиерът Кирил Петков скочи на прокуратурата.За мен
Коментари Харесай

Войната се разгаря.Петков скочи на прокуратурата, видя руска връзка

Войната се разгаря. Премиерът Кирил Петков скочи на прокуратурата.

За мен е просто умопомрачаващо по какъв начин може прокуратурата даже да не направи досъдебно произвеждане поради изнесеното от Васил Божков, съобщи Петков пред публицисти след инспекцияна на интерконектора с Гърция в Комотини. Ужасно необичайно е, че от повече от година се знае за подобен случай, има обществена информация и не са подхванати дейности, възмути се Петков.

„ Божков действително желае да даде информация. Няма подобен случай в света, където един човек, който е подкупвал, по негово мнение, високопоставени лица, желае да си признае, да опише, и от другата страна да има прокуратура, която споделя, че тази информация не я интересува. Това е безумство ”, продължи Кирил Петков.

Премиерът още веднъж уточни, че става въпрос за ощетяване на бюджета с 550 млн. лева „ Това значи, че българският поданик е платил за тишината на прокуратурата над половин милиард. Фактът е, че в случай че половин милиард от нашите пари са изтекли поради готовността на някакви хора да поемат рушвет от 60 млн. в кеш, в случай че това се окаже правилно, и да нямаме даже предпочитание да създадем досъдебно произвеждане, да не се разпитат сътрудниците на Божков… ”, добави той.

Петков приказва и за нов отчет на Министерството на финансите, който проучва по какъв начин са се давали и одитирали евросредствата. „ Става ясно, че голям % от евросредствата - приказваме за някои райони над 90%, има единствено един позволен участник. Какъв е шансът един отворен механизъм, пазарен, където има план с евросредства, 90% от всички вероятни планове да имат един участник. Това, в случай че не е очевадно операция или липса на надзор върху тези одити - не знам какво е ”, добави министър председателят.

Това, за което Петков е свидетелствал, изясни самият той, е че този отчет дава „ заплахата и капацитета ”, че е имало нередности под управлението на Владислав Горанов. „ Една такава информация може да провокира евентуално позвънявания, скриване на документи, доказателства ”, добави министър-председателят, като посочи, че е станал очевидец на точно на този отчет.

„ Представяте ли си това, което се намира в PR-а на господин Борисов? В гаража да има джип на „ Аркад ”. Тази тръба (интерконекторът България-Гърция) не се е построила за 12 години. Руската тръба се построява за три години. И внезапно остават едни джипове. Единият е останал при мъжа или при самата пиарка на господин Борисов. Няколко са оставени в Министерството на екологията, един дори джип е оставен в Министерството на енергетиката. Кой раздава по този начин джипове, толкоз скъпи, просто по този начин ”, попита Петков.

„ Много по този начин натовски настроена партия, обаче работи с съветски планове, дава 3 милиарда от нашите пари за съветски планове и тези джипове, които по този начин са оставени, не са върнати или продадени. Те са оставени за прилагане на едни положителни хора, които очевидно са им помагали за реализацията ”, добави министър председателят.

Той беше безапелационен, че ще назначи инспекция. „ Няма безвъзмезден обяд. Някой ги е дал тези джипове за нещо. Всички джипове би трябвало да се върнат. Когато някой безвъзмезден подарък е даден, той нормално е доста безценен. Вероятно като данъкоплатци сме платили извънредно доста за тези джипове. Ужасно е, че някои хора и сега ги карат ”, посочи още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР