Войната между Цветан Цветанов и Георги Харизанов се разгоря. Шефът

...
Войната между Цветан Цветанов и Георги Харизанов се разгоря. Шефът
Коментари Харесай

Войната Цветанов - Харизанов се разгоря

Войната сред Цветан Цветанов и Георги Харизанов се разгоря. Шефът на института за дясна политика отговори на обвиняванията на някогашния втори в ГЕРБ, в този момент водач на Републиканци за България, за скрит план против него, злоупотреби в „ Напоителни системи ” и силов метод за правене на политика.

Харизанов е политически силовак, който принуждаваше младежите от ГЕРБ да работят против останалите десни. Затова и аз бях този, който през 2017 година изрично се опълчи да бъде в листите, сподели неотдавна Цветанов. Той съобщи, че след Харизанов в „ Напоителни системи ” останали съсипия и злоупотреби.

„ През 2011 година, когато станах част от борда на „ Напоителни системи ”, имаше над 75 преписки за обири и похищения. По това време Цветанов беше вътрешен министър. Малко по-късно през един мой сътрудник стартира мощен напън за възнаграждение на несъществуващи отговорности на сдружението към частна компания. Натискът пристигна от компания, която претендираше с листа от тетрадка, че е докарала аварийни елементи. Колегата ми се оплака от натиска, разгласих на компанията, че няма да им бъдат платени тези средства. Малко по-късно с мен се свърза уреждач, който бе част от системата на Министерство на вътрешните работи. Той ми сподели, че като се забележим на четири очи, ще се разберем. Подадох сигнал до инспектората на Министерството на земеделието Александър Михайлов. Половин час по-късно дружно с него бяхме в ГДБОП. В дирекцията там подадох формален сигнал, че против мен се ръководи корупционен напън. По искане на прокурор дадох позволение телефона ми да бъде послушван. Така, че не знам за какви злоупотреби приказва Цветанов ”, описа пред Нова тв Георги Харизанов. И съобщи изрично, че в никакъв случай не имал желание да става депутат. Аз съм редови член на ГЕРБ, в никакъв случай не са ме предложили за народен представител, нито съм имал упоритост за това, сподели Харизанов в изявление за Нова телевизия.

 „ С дейностите си Цветанов заличава своя принос в политиката. Твърденията му по мой адрес би трябвало да бъдат подкрепени с обстоятелства. Когато си втори човек в една партия, и в следствие се окаже, че в нея е имало толкоз неправилни неща, това те слага в неуместна обстановка ”, съобщи още в ефира на „ Здравей, България ”  анализаторът.

Той разяснява последните изяви на ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева, която надъхвайки деятели на ГЕРБ съобщи: " Някои си пътуват с хубавите коли по автомагистралите на Борисов и викат: Ама те не стават. Ми що не ги направихте вие като не стават? Що не ги направихте, а в този момент критикувате? Метрото! Отиват, стачкуват против неприятния Бойко, качват се на метрото и се прибират у дома. Ходи пешком, бе! Това е ситуацията. И по тази причина няма да подадем оставка. Защото сме виновни по това, което вършим ".

„ Когато човек заема високи политически постове, не би трябвало да се тормози от това какво приказва. Свободата на словото важи за всички. Всеки има право да избира метода си на изложение. На нейно място не бих употребявал сходни причини. Стилът на Караянчева е изразителен ”, разяснява Харизанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР