Volvo Cars увеличава амбициите си, когато става въпрос за опазване

...
Volvo Cars увеличава амбициите си, когато става въпрос за опазване
Коментари Харесай

Volvo Cars ускорява усилията си за опазването на климата

Volvo Cars усилва упоритостите си, когато става въпрос за запазване на климата. По мотив конференцията на Организация на обединените нации за климата в Дубай, производителят на първокласни коли разгласи, че още веднъж ще ускори своя проект за деяние, ще предизвиква нови и чисти технологии като потреблението на алуминий, създаден с съвсем нулеви излъчвания.

Сътрудничеството с шведския производител на стомана SSAB също се задълбочава за създаване на висококачествена стомана за потребление в автомобилната промишленост, чието произвеждане не създава съвсем никакви излъчвания на CO2. Volvo към този момент си обезпечи достъп до първична стомана с на практика нулеви излъчвания и рециклирана стоманена ламарина и ще ги употребява в своите коли от 2026 година

Конференцията на Организация на обединените нации за климата ще се организира до 12 декември на фона на отчета на Организация на обединените нации за климата, който беше оповестен през септември. Докладът стига до отрезвяващото умозаключение, че макар прочут прогрес, светът към момента е надалеч от ограничение на световното стопляне до 1,5 градуса над прединдустриалните равнища.

Докладът съдържа и рекомендации за съответни браншове, в това число превоза. По отношение на автомобилната промишленост се акцентира, че „ последователното унищожаване на моторите с вътрешно горене и потреблението на електрически транспортни средства предлага максимален капацитет за понижаване в този бранш “. Това умозаключение е тясно обвързвано с дейностите на Volvo Cars за електрифициране на автопарка им и отдалечаване от транспортни средства, задвижвани с изкопаеми горива.

„ Конференцията на Организация на обединените нации за изменението на климата в Дубай през 2023 година е исторически миг за дейности в региона на климата “ - сподели Хавиер Варела, основен действен шеф и заместител основен изпълнителен шеф на Volvo Cars - „ Светът би трябвало да работи незабавно, с цел да предотврати най-лошите въздействия от изменението на климата. Ние сме решени да осъществим нашата част и призоваваме бизнес и политическите водачи по света също да изпълнят своята роля. “

Volvo преследва задачата да стане изцяло климатично безпристрастен до 2040 година Очаква се излъчванията на CO2 на негово транспортно средство да намалеят с 40 % до 2025 година спрямо равнищата от 2018 година и с цели 75 % до 2030 година

В началото на годината Volvo показа компактния EX30, който има най-ниския въглероден отпечатък от всички досегашни модели на марката. Това е първият от поредицата нови модели транспортни средства, които шведският авто производител ще пусне през идващите години по пътя към изцяло електрическа гама модели до 2030 година

Ерата на моторите с вътрешно горене е към края си във Volvo - автомобил с дизелов мотор ще бъде създаден за финален път при започване на 2024 година Всички вложения в проучвания и разработки в тази област към този момент са спрени.

Но Volvo би трябвало и ще направи повече. Това включва понижаване на излъчванията на CO2 по цялата верига на доставки и във всички бизнес области, в това число логистиката, с 30 % до 2030 година спрямо равнищата от 2018 година В тази посока към този момент е реализирано доста. Миналата година 69 % от дейностите на компанията са били захранвани с неутрална във връзка с климата сила и всичките й фабрики по света в този момент работят на 100 % неутрална във връзка с климата електрическа енергия.

През лятото Volvo също разгласи, че ще преобразува огромна част от своите междуконтинентални морски товари от изкопаеми горива към биогорива. Това понижава излъчванията на CO2 при морския товарен транспорт с 84 %.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР