Володимир Зеленски отново предупреди за опасността Русия да извърши терористичен

...
Володимир Зеленски отново предупреди за опасността Русия да извърши терористичен
Коментари Харесай

Зеленски отново предупреди: Русия планира терористичен акт в АЕЦ Запорожие

Володимир Зеленски още веднъж предизвести за заплахата Русия да извърши терористичен акт в окупираната АЕЦ " Запорожие ". В послание оповестено късно тази към този момент в обществените мрежи, президентът на Украйна  напомни, че съветската войска е разположила " обекти, които наподобяват на експлозиви " в централата.

Ето и цялото послание:

" По отношение на обстановката в Запорожската атомна електроцентрала. Сега целият свят би трябвало да е наясно, че общата сигурност зависи напълно от световното внимание към дейностите на окупаторите в централата. Русия би трябвало ясно да разбере, че светът вижда какви сюжети приготвят терористите и светът е подготвен да реагира.Радиацията е опасност за всички по света и атомната електроцентрала би трябвало да бъде изцяло предпазена от всевъзможни радиационни произшествия. Различните страни разполагат със лични разследващи и други благоприятни условия, с цел да знаят какво тъкмо се случва и кой е отговорен.Сега имаме информация от нашето разузнаване, че съветските военни са сложили предмети, сходни на експлозиви, на покрива на няколко енергоблока в Запорожската атомна електроцентрала. Може би с цел да симулират нахлуване против централата. Може би имат поради някакъв различен сюжет. Но във всеки случай светът вижда - и не може да не види - че единственият източник на заплаха за Запорожската атомна електроцентрала е Русия и никой различен.За страдание, нямаше навременна и огромна реакция на терористичната офанзива против Каховската водноелектрическа централа. А това може да въодушеви Кремъл да извърши ново зло. Задължение на всички в света е да го спрат. Никой не може да стои настрани, тъй като радиацията не оставя никого настрани. "

По-рано през днешния ден от командването на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) публично предизвестиха за подготовката на провокации в близко бъдеще на територията на Запорожката атомна електроцентрала, която е под контрола на съветските сили от началото на март 2022 г, както съобщи БНР.

" Според оперативна информация, през днешния ден върху покривите на трети и четвърти енергоблок на АЕЦ са сложени предмети, които наподобяват взривни устройства. Тяхното взривяване не би трябвало да повреди самите енергоблокове, само че може да сътвори усещане за обстрел от страна на украинските сили " , се споделя в известието.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР