Volkswagen заяви тази седмица, че ще започне тестването на автономни

...
Volkswagen заяви тази седмица, че ще започне тестването на автономни
Коментари Харесай

VW ще тества автономни Audi E-Tron в Китай

Volkswagen съобщи тази седмица, че ще стартира тестването на самостоятелни транспортни средства в източния китайски град Хефей. Това съобщи Reuters.

Китай се трансформира в гореща точка за тестване на самоуправляващи се коли. Пример за това са финансираните от Toyota компании за технологии за самостоятелно шофиране Pony.ai и Baidu, както и подкрепяните от Nissan WeRide и Didi Chuxing. Те към този момент тестват самоуправляващи се коли в разнообразни градове на Народната република. По всичко наподобява, че тази наклонност ще се ускорява, защото автоконцерните влагат милиарди в новаторската технология.

Volkswagen, най-големият задграничен авто производител в Китай, ще стартира тестването на самостоятелни коли в Хефей от септември с електрическото SUV на Audi, а точно E-tron. Резултатите ще бъдат показани идната година.

През май Volkswagen съобщи, че ще влага 1 милиард евро, с цел да се снабди с 50% дял в държавната китайска група за електрически транспортни средства JAC. Освен това, немският автоконцерн ще придобие и цялостен мениджърски надзор върху съществуващото си взаимно дружество с JAC в Хефей, като увеличи своя дял до 75% от 50%.

Volkswagen е продал 1,59 милиона автомобила в Народната република през първите шест месеца на 2020-а, което е със 17% по-малко в съпоставяне със същия интервал на предходната година. За цялата 2019-а немският автоконцерн е доставил към 4,23 милиона транспортни средства в Китай.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР