Volkswagen преобразува своето подразделение за техническо развитие (TD), за да

...
Volkswagen преобразува своето подразделение за техническо развитие (TD), за да
Коментари Харесай

Volkswagen ще преразгледа изцяло процеса на разработване на автомобили

Volkswagen преобразува своето поделение за техническо развиване (TD), с цел да сложи повече акцент върху софтуера. Целта е доста понижаване на времето за разработка на нови артикули.

От VW настояват, че новата самодейност ще докара до изцяло преразглеждане на процеса на разработка. Ето какво споделя Томас Улбрих, член на борда на VW за техническо развиване:

„ Ако автомобилът става от ден на ден и повече „ софтуерен “ артикул, тогава неговото развиване би трябвало да се става във всички измерения. Ние ще го вършим по-ефективно, като фокусираме нашите процеси и организация върху системи и функционалности, а не върху съставни елементи. Първо софтуерът, а не хардуерът “.

Улбрих отбелязва още, че тактиката ще помогне на автомобилния производител да понижи времето за разработка с 25 %. По-конкретно, задачата ще бъде проектирането на нова кола да бъде приключено за 40 месеца.

Днес тази цифра е 54 месеца. Volkswagen надалеч не е първата и не единствената марка, която ползва нов метод към основаването на нови артикули: GM и Ford също ще следват сходни тактики.

До 2030 година 4000 чиновници на VW ще бъдат подготвени и преквалифицирани за работа в новата среда. Освен това сред 6 000 и 8 000 чиновници ще получат образование, което да им помогне да се подобрят в актуалните си области.

През идващите 5 години Volkswagen ще влага 800 милиона евро във водещия си план Campus Sandkamp. Според изданието Green Car Congress в него ще работят към четири хиляди чиновници.

Този план ще има за цел да създава " дизайн, концептуализация, потребителско преживяване, индустриално обмисляне, обезпечаване на качество и продажби " на марката.

Всичко това би трябвало да способства за основаването на бъдещата платформа за електромобилност SSP (Scalable Systems Platform). Той ще бъде в основата на плана Trinity.

Първият електромобил от тази стратегия ще се появи през 2026 година Освен това Volkswagen ще се концентрира върху цифровите системи за ръководство на виталния цикъл, които включват актуализации на софтуера по въздуха.

VW има намерение да усили каузи си на пазара на електрически коли в Европа с повече от 70%. Компанията също по този начин си слага амбициозната цел да реализира над 50% пазарен дял на транспортните средства с " акумулатори " в Съединени американски щати и Китай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР