Volkswagen иска да преоткрие изцяло волана! Обръчът за управление на

...
Volkswagen иска да преоткрие изцяло волана! Обръчът за управление на
Коментари Харесай

Революция при автомобилите: Фолксваген се сбогува с лостчето на мигачите

Volkswagen желае да преоткрие напълно кормилото! Обръчът за ръководство на автомобила към този момент е прекосявал през безчет разнообразни форми в историята на автомобила – а от десетилетия „ приютява “ и ръководството на разнообразни функционалности: от ръководството на звука на радиото до круиз контрола. Но в този момент VW е на прага на дребна гражданска война в автомобилния отрасъл, написа AutoBild.
Прочетете още
Ако производителят от Волфсбург осъществя концепциите си, лявата ръка на лидера скоро ще остане без една от главните си задания при шофиране – да управлява мигачите. Защото в бъдеще главните детайли за ръководство – на мигачите, на светлините и на чистачките, могат да бъдат изместени от вътрешната страна на кормилото. Поне това излиза наяве от патент на VW, подаден в Германската работа за търговски марки и патенти, за който от CarBuzz оповестиха първи. Съгласно патента упоменатите бутони могат да бъдат интегрирани както физически, по този начин и тактилно.

Новото ръководство на мигачите на VW припомня на Формула 1

Патентът, оповестен през юли, може да бъде открит в Германското патентно ведомство под номер „ 10 2022 200 086.2 “. Според него VW си резервира правото върху потреблението на две групи контролни детайли: физически бутони или такива, които реагират сензитивно на досег – т.е. тъчпадове. Съгласно патента и двата типа контролери са сложени отдясно и отляво на кормилото и работят в композиция с показанията на head-up екран. Сложно звучи и логиката на ръководство,  защото VW разграничава първия и втория надзорен детайл. С други думи, това значи, че лидерът първо би трябвало да избере от лявата страна дали желае да включи мигач или да задейства фаровете. Чак по-късно той може да инициира съответната команда от дясната страна. Тази логичност малко припомня на превключвателите за прозорците при ID-моделите да вземем за пример, където вместо четири копчета за стъклата на всички порти има два типичен контролера и тъчповърхност с надпис Rear (за задействане ръководството на задните стъкла).

Почти като кормилата във Формула 1!

Предимството на системата е, че на лидера към този момент няма да се постанова да подвига ръцете си от кормилото – а това покачва сигурността. Допълнителен потребен резултат е опцията за основаването на напълно нови концепции при проектирането на интериора.
VW прави идната стъпка във връзка с мултифункционалния волан: бутоните за ръководство на светлините, мигачите и чистачките могат да бъдат изместени върху кормилото.
Все още обаче не е несъмнено дали новият вид системи ще стигнат до серийните модели. Засега е само е регистриран патентът. Ние обаче не сме уверени – тъй като неотдавна от VW си признаха, че решението за тъчелементите при новите модели не е било изключително сполучлив ход. „ Подобряваме нашето портфолио и нашите инженерни решения, с цел да осигурим по-опростен метод на ръководство на нашите коли “, написа шефът на VW Томас Шефер през ноември 2022 година в LinkedIn. „ Например, ще върнем контролерите на кормилото с въртене и натискане! Това желаят клиентите на VW. “
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР