Волейболният първенец Хебър (Пазарджик) демонстрира воля и характер и извоюва

...
Волейболният първенец Хебър (Пазарджик) демонстрира воля и характер и извоюва
Коментари Харесай

Обрат от 0:2 донесе втора победа на "Хебър" в ШЛ

Волейболният отличник " Хебър " (Пазарджик) показва воля и темперамент и извоюва трагична втора победа в Шампионската лига, макар че изоставаше с 0:2 гейма против белгийския " Кнак " (Руселаре). " Тигрите " се постановиха с 3:2 (-23, -21, 20, 22, 14) в своята зала " Васил Левски ", където нощес играха като алегорични посетители в първата от двете срещи сред двата отбора от група А. Втората е през днешния ден от 18:00 ч. на същото място, като този път българският отбор и публично ще е хазаин.

Особено инфарктно се разви тайбрекът, в който " Хебър " първо навакса ранно закъснение с 1:3 и 2:4 и поведе в резултата при 6:5, само че по-късно позволи нов срив и белгийците стигнаха до два следващи мачбола при 14:12 в своя изгода. Първата опция за " Кнак " беше избавена с офанзива по диагонала на Тодор Алексиев, а по-късно на сервис застана Пламен Шекерджиев, който първо изравни с ас, а след това довърши отбраната на съперника с още два мощни сервиса, обезпечили опция на българската офанзива да затвори мача за наслада на над 1000 почитатели по трибуните.

" Тежък мач, натрупаха ни се много срещи в последно време. Но се веселя, че с опит и воля го спечелихме. Гласуваха ми доверие най-после, излязох убеден. Дадоха ми картбланш да пожертвам и го направих. Моментът бе подобен, че трябваше да се рискува. Успяхме да се преборим за крайния триумф и това е ужасно ", разяснява влезлият като запаса Шекерджиев.

С максимален точков принос за триумфа беше ветеранът Тодор Алексиев с 22 т., а с двуцифрен актив приключиха още италианецът Якопо Масари с 18 т. (1 ас, 2 блока) и Теодор Тодоров с 10 т. (5 блока). За символичните домакини от Руселаре най-резултатен стана Пиер Колман с 19 т. (3 аса, 2 блока).

Въпреки триумфа " Хебър " остава на трета позиция в групата с 4 т. (2-3), а " Кнак " е втори с 5 т. (2-3). До огромна степен протоколен ще бъде и вторият мач довечера, тъй като нито един от двата отбора няма късмет за продължение на 1/4-финалите. Единствената въпросителна е кой ще заеме второ място в крайното класиране зад безапелационния победител " Ястжембски Венгиел ", завършил с цялостен актив от 18 т. (6-0) и единствено два изгубени гейма.

" Без значение е дали тимът е имал или не шансове да излезе от групата - уточни треньорът на " Хебър " Камило Плачи ". - Когато постигнеш една такава влиятелна победа, постоянно е от голяма важност. И за нас това е втора победа в груповата фаза. Така че за нас е мотивация и излизаме за победа. Не знаех дали противникът има късмет да излезе от групата, тъй като трябваше да се видят и другите резултати. Но аз просто желаех да излезем и да спечелим този мач. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР