Волейболистките на Берое (Стара Загора) надиграха като гости Казанлък с

...
Волейболистките на Берое (Стара Загора) надиграха като гости Казанлък с
Коментари Харесай

Волейболистките на Берое излязоха начело в класирането

Волейболистките на Берое (Стара Загора) надиграха като посетители Казанлък с 3:0 (27:25, 25:12, 25:16) в мач от 2-ия кръг на шампионата на НВЛ-жени на България, който се игра в зала " Багира ".

Така състезателките, водени от Петър Дочев, реализираха втора чиста победа в шампионата, като излязоха отпред на краткотрайното класиране с 6 точки и без изгубен гейм. Казанлък пък записа втора загуба, само че с по-добро точково съответствие в обособените геймове изпреварва новака Перун (Варна) и заема седмо място в таблицата, а варненки са осми. Трябва да се означи, че първенецът Марица още не е стартирал в шампионата. В 3-ия кръг Берое е хазаин точно на маричанки, а Казанлък ще гостува на ЦСКА.

Младият състава на " розите " се хвърли с възторг против опитният отбор на Берое и в първия гейм съществено ги затрудни. Старозагорки поведоха с 23:21, само че не съумяха да затворят гейма, а волейболистките на Казанлък съумяха да изравнят и даже поведоха с 24:23. Домакините, обаче, не съумяха за изненада, като Берое наложи волята си в решителните минути и затвори гейма с 27:25. Следващите две елементи беройки влязоха в нормалното си положение, не позволиха повече изненади и завоюваха с разлика, а с това записаха и чиста победа.

BGvolleyball.com

Снимка: Иван Бонев
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР