Вокалистката на The Cranberries Долорес О`Риърдън почина внезапно на 46

...
Вокалистката на The Cranberries Долорес О`Риърдън почина внезапно на 46
Коментари Харесай

Светът скърби за Долорес О'Риърдън – секс тормоз, анорексия и биполярно разстройство ли я докараха до самоубийство?

Вокалистката на The Cranberries Долорес О`Риърдън умря ненадейно на 46 години в хотел. Кончината ѝ бе доказана от нейния журналист. Ирландската рок звезда, която до скоро пееше в състава на групата D.A.R.K, бе отседнала в Лондон, до момента в който записваше следващите си песни.   Нейният журналист отхвърли да разяснява аргументите за кончината ѝ. Той единствено сподели, че тя е „ непредвидена “ и че фамилията ѝ е „ съкрушено “. Лондонската полиция съобщи пред MailOnline, че О'Риърдън е била открита в стая в „ Хилтън Лондон “. Смъртта ѝ се третира като „ необяснима “.
Ронан Кийтън бе измежду десетките звезди, които показаха своята тъга от новината. Той призна, че е в потрес от „ загубата на един необикновен гений и хубава душа “.

В изказването на публициста на Долорес се споделя: „ Ирландската и интернационална певица Долорес О'Риърдън умря ненадейно в Лондон през днешния ден. Тя бе на 46 години “. „ Вокалът на ирландската група The Cranberries бе в Лондон за къса сесия в звукозаписното студио. Към момента повече информация не е налична. Членовете на фамилията ѝ са съкрушени от новината. Те молят да не се злоупотребява с персоналният им живот в този тежък миг “.

О'Риърдън, която е родена в Лимерик, последно разгласява в Туитър своя фотография, на която тя е със своята котка, на 4 януари. Коментар под фотоса гласи: „ Чао, довиждане Джио. Тръгваме към Ирландия “.

 This was the rockstar`s last tweet, posted on January 4 and stating she was heading to Ireland

Говорител на полицията в Лондон сподели: „ Полицията проверява неочакваната гибел. Полицаите са били извикани в 09:05 часа в понеделник в хотела на Парк Авеню. Жена на 40 и нещо години е била оповестена за мъртва на мястото. Засега гибелта се третира като необяснима. Разследването продължава “.

Наскоро сегашната ѝ тайфа бе свирила в Южна Америка. Тя разгласява фотоси на свои почитатели от перуанската столица Лима през декември.
Свещеникът от родния й град удостовери, че останките на певицата ще бъдат предадени на земята в Ирландия. „ Разбрах едвам този следобяд. Семейството ѝ е доста съкрушено. Внезапната ѝ гибел е потрес за всички. Срещал съм се с Долорес два или три пъти, когато тя посещаваше своето семейство. Беше доста прелестна жена. Семейството чака да разбере повече детайлности към гибелта ѝ “, сподели духовник Джеймс Уолтън.

Миналата година О'Риърдън разкри, че е била диагностицирана с биполярно разстройство през 2015 година, както и че се е борила с депресията през цялата си кариера. „ Има два края на спектъра – може да станеш рисково депресиран и тъмен, да изгубиш интерес за нещата, които обичаш да правиш, или да станеш фанатик. Често удрях дъното за по към 3 месеца. Когато си фанатик, ти не спиш и изпадаш в страшна параноя. Опитах се да се оправя с медикаменти “, сподели тя пред в. „ Метро “.

 Formed in Limerick, Ireland, The Cranberries (pictured in 1999) became international stars in the 1990s with hits including Zombie and Linger

В началото на 2017 година The Cranberries издаде нов албум, само че турнето в Съединени американски щати и Европа бе анулирано през юли заради здравословни аргументи на О'Риърдън. В изказване от групата оповестиха, че вокалистката им страда от „ продължителен проблем с гърба “ и лекарите са я посъветвали да отсрочи своите участия и да си почине.

През 90-те години на предишния век Долорес бе суперпопулярна дружно със своята група Cranberries. Тя записа няколко шлагера, които влязоха вечно в историята на международната музика. Първо бе Zombie, по-късно Linger, Ode to my family, Just my imagination... Това бяха редки случаи, когато рок група от Ирландия е успявала толкоз високо да се изкачи в класациите. Освен групата, която се разпадна през 2003 година, само че отново се събра и през 2017 година издаде албум, О’Риордан бе много заета и с други планове.

Тя записа саундтрака към кино лентата „ Страстите Христови “. По-късно го пя с Лучано Павароти. Бе известно време наставник в The Voice of Ireland, снима функции в киното.

Такъв живот обаче не минава умерено. Певицата призна, че от 8-годишна възраст е била обект на полово принуждение. Също по този начин е страдала от анорексия и е мислила за самоубийство.

При това, Долорес изобщо не е била подготвена за славата и вниманието, от което непрекъснато се странеше. През 2014 година тя атакува чиновник на летище и стюардеса. Плащайки голяма санкция, Долорес призна, че страда от биполярно разстройство.



Въпросната болест се изостри поради развода ѝ с мениджъра на групата Duran Duran, Дон Бъртън, бащата на трите ѝ деца– Тейлър, Моли и Дакота.

 O`Riordan is seen on her wedding day in 1994 with husband Don Burton

Тогава майката на певицата заяви на публицистите, че певицата е претърпяла мощен нервозен срив, поради което не е спала два месеца и е живяла в хотел. След това тя е почнала да пие хапчета и положението ѝ се е подобрило. Мнозина нейни фенове обаче в този момент пишат, че Долорес може да се е самоубила. Засега това са единствено клюки.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР