Военното министерство купува 14 дрона на обща стойност 24,8 млн.

...
Военното министерство купува 14 дрона на обща стойност 24,8 млн.
Коментари Харесай

Военното министерство купува 14 разузнавателни дрона за 24,8 млн. лева

Военното министерство купува 14 дрона на обща стойност 24,8 млн. лв. с Данък добавена стойност. За задачата министърът на защитата е отправил покана до 24 компании. Осем от тях са български, пет – американски, три – италиански, и по една от Германия, Латвия и Испания.
Министър Каракачанов ще организира поръчката за подписване на рамково съглашение посредством покана до избран брой юридически лица. Той се е позовал на член 19, алинея 1, т. 5 от Закона за публични поръчки – че той не се ползва за поръчки в областите защита и сигурност, възлагани за задачите на разследващи действия. 
От документа излиза наяве, че по едната позиция има проект за доставка на общо 12 безпилотни летателни системи клас І „ Мини “ в интервала от 2020 до 2024 година. Общата планирана стойност на дроновете е 10,8 млн. лева с Данък добавена стойност.
Втората позиция е за дронове от клас І „ Малки “ – по един за тази и идната година. Максималната им стойност е 14 млн. лева Всички летателни системи би трябвало да се доставят в пловдивското отделение 46 690.
Изборът ще се направи посредством договаряния с всеки от поканените участници за възстановяване на първичната оферта, като критерият ще е оптимално съответствие сред качество и цена. Срокът за присъединяване изтича по средата на февруари месец.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР