Военноморските сили днес тържествено отбелязват 144 години от създаването си.Фрегатата

...
Военноморските сили днес тържествено отбелязват 144 години от създаването си.Фрегатата
Коментари Харесай

Голям ден! Военноморските сили празнуват

Военноморските сили през днешния ден тържествено означават 144 години от основаването си.

Фрегатата Дръзки и минния ловджия Цибър тази заран бяха тържествено разцветени. В момента те са отворени за гости, като до 18:00 часа всеки, който желае, може да пристигна, да се качи на борда и да ги прегледа.
-->
По-рано през днешния ден министърът на защитата Тодор Тагарев, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и началникът на Висшето военноморско учебно заведение флотилен адмирал Боян Медникаров поздравиха младите офицери, които тази година приключиха образованието си и постъпиха на работа във военния ни флот.

Общо 20 випускници от Висшето военноморско учебно заведение получиха своите лейтенантски пагони.

Първенец измежду тях е курсант-мичман Лилия Костадинова, която отсега нататък ще бъде шеф на секция Хидрографско обезпечаване.

Лилия е родом от Тутракан и ще бъде първия боен в фамилията. В началото родителите ѝ били доста сюрпризирани от нейния избор.

„ Първо бяха –„ не, ти си момиче, за какво ще вървиш във Военно образователно заведение “, само че по-късно доста ме поддържаха “, изясни тя.

Признава, че Висшето военноморско учебно заведение я е привлякло най-много със славата, че там се приключва извънредно мъчно.

„ Ако би трябвало да съм почтена, просто не знам, доста ме притегли Военноморско учебно заведение - индивидът в униформа, порядъчен, образец за обществото “, добави Лилия.

Според началника на защитата, с цел да има повече младежи като Лилия в армията и да бъде преодолян дефицитът на фрагменти,  е нужна рационализация.

„ Заплатите в армията не са ниски. Войникът, когато постъпва от първия ден, получава към междинната работна заплата за един огромен град. Но това, което хората желаят да видят, е техника, съответна на времето. Младият човек желае предизвикателство “, акцентира адмирал Емил Ефтимов.

По думите му, сега се прави обзор на капиталовата стратегия за модернизацията на армията ни и ще се набележат целите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР