Военно-ремонтните заводи “Терем” поемат Военно издателство на МО, научи “Труд”.

...
Военно-ремонтните заводи “Терем” поемат Военно издателство на МО, научи “Труд”.
Коментари Харесай

Заради задължения „Терем“ поема военното издателство

Военно-ремонтните фабрики “Терем” поемат Военно издателство на МО, научи “Труд”. Причината е, че издателството е в тежко финансово положение, задълженията на това комерсиално сдружение са близо 1,3 млн. лева В него работят 35 души и са без заплати от пролетта. Сега главно се устоя от доходи от отдадени чартърен пространства за питейни заведения, заведения за хранене, сладкарници и търговски обекти, написа " Труд ".

Тези средства обаче не са задоволителни, с цел да действа обикновено, макар че наемите не са ниски, защото местоположението на постройката е на пъпа на София. Главните доходи би следвало да са от издателска активност, тя обаче клони към нулата. Една от аргументите е, че МО при първото държавно управление на ГЕРБ трансферира издателската активност в печатната си база в Троян. За Военното издателство остана опцията да се прехранва с дребни поръчки на частно. Каква ще е ориста му, към този момент не е ясно?

Според осведомени то ще бъде оповестено във банкрут. Според други – ще бъде приватизирано. Сега се чака “Терем” да поеме пасивите му и да почисти отговорностите към чиновниците, работнвиците и печатарите. Самата марка “Военно издателство” пък отива към Военна академия. Отскоро нов началник на издателството е Илия Петров – една от известните фигури на Съюз на демократичните сили. Той бе народен представител в 38-ото Народно заседание и дясна ръка на Христо Бисеров в партията.

Най-голяма мистерия е обаче какво ще се случи с паметната постройка на издателството на ул. “Иван Вазов” 12. Тя е дарена на МО, преди време е строена за банка. Трезорът й подземен даже разполага със личен бунар. Обявена е за монумент на културата. Доскоро апетити да я купят имаха известни знакови предприемачи и банкери. Даже вървяха сондажи и единствено честата промяна на държавните управления през последните години попречи да стане частна благосъстоятелност. Досега няколко министри на защитата твърдо са заявили, че няма да разрешат постройката да се продаде.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР