Военно-апелативна прокуратура протестира пред Върховния касационен съд определението, с което

...
Военно-апелативна прокуратура протестира пред Върховния касационен съд определението, с което
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска да не се спира делото срещу бившия шеф на разузнаването

Военно-апелативна прокуратура стачкува пред Върховния касационен съд определението, с което беше спряно за 6 месеца делото против някогашния началник на разузнаването Кирчо Киров за длъжностно заграбване в изключително огромни размери - близо 5 млн. лв.. 
 Потвърдиха присъдата от 10 година затвор за ген. Кирчо Киров
Производството беше спряно поради влошеното здравословно положение на Киров. 

В извършеното правосъдно съвещание на 10.07.2019 година по въззивното произвеждане против Кирчо Киров пред Военно-апелативния съд, подсъдимият Киров не се е явил, макар че е бил задължен, защото присъединяване му е наложително. На това съвещание бранителят на Киров е показал копие от съдебно-медицинска експертиза, която е била назначена по друго наказателно произвеждане против него, което се преглежда сега от Върховния касационен съд. Позовавайки се на копието на правосъдно здравната експертиза, Военно-апелативния съд е спрял наказателното произвеждане против Киров.

Военно-апелативната прокуратура обаче разгласи, че това определение е незаконосъобразно. В претекстовете си прокуратурата изрежда, че съдът се е позовал на копие от експертиза, назначена по друго дело, също така е употребявано копие от експертиза, което не е заверено. От прокуратурата допълват още, че съдът не може да стопира краткотрайно правосъдно произвеждане. 

Военно-апелативната прокуратура смята, че неявяването на Кирчо Киров в правосъдното съвещание на 10.07.2019г. съставлява съображение за изменение на мярката му за неотклонение в по-тежка, защото не са показани доказателства за съществуване на уважителна причина и справедлива неспособност на лицето да взе участие персонално в наказателното произвеждане.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР