Бургаският бизнесмен Златко Кънев е натопен от полицай, твърди ключовият

...
Бургаският бизнесмен Златко Кънев е натопен от полицай, твърди ключовият
Коментари Харесай

Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София

Бургаският предприемач Златко Кънев е натопен от служител на реда, твърди основният очевидец Йордан Стойков от Айтос, поради който Кънев лежи в пандиза

Мистериозно изчезнаха материалите по делото в Апелативния профилиран углавен съд против бургаския предприемач Златко Кънев, който все още изтърпява 6-годишна присъда за нанасяне на тежка телесна щета. Това твърди юрист Ивайло Юруков от Софийската градска гилдия,  бранител на Кънев. 

Ивайло Юруков през днешния ден се обади в редакцията на Флагман.бг, с цел да заяви, че е пуснал искане до Върховен касационен съд за обновяване на наказателното произвеждане, само че томовете по делото са изчезнали по необясними за него аргументи. Просто са се изпарили.

Случаят е от 2014 година, когато Йордан Стойков от Айтос е бил пребит с бухалка. Пред Флагман.бг Стойков съобщи неотдавна, че е бил заставен от служители на реда да даде кръв по тампони, с които постфактум е била намазана бухалката, конфискувана от Златко Кънев - доказателството, което тикна предприемача зад решетките. Повече детайлности за случая ВИЖТЕ в линка:



Ето какво сподели пред медията ни през днешния ден юрист Юруков: 

" В претекстовете са посочени няколко съществени, меко казано, смущаващи обстоятелството а точно:
1.Кънев е наказан на база единствено на ДНК експертиза, която е осъществена на 17.04.2014 година, а проверяващият служител на реда по досъдебното произвеждане е писал докладна до шефа на ОДМВР-Бургас на 12.04.2014 година, че по бухалката, конфискувана от Кънев, има ДНК от пострадалия Стойков, т.е. проверяващият е знаел 5 дни преди да е направена експертизата за резултатите от нея.
2. На снимковия материал по делото, изработен при изземването, на никое място не се вижда кръв по бухалката. Нещо повече, първият проверяващ служител на реда установи липса на кървави следи, само че месеци по-късно в обвинителния акт се сочи, че цялата е в кръв.
3. ⁠В обвинителния акт се приказва за проби взети от два тампона, а не от бухалка.
4. ⁠Най-важното е, че в цялото дело няма протокол за съответно конфискувана ДНК проба, оттова и въпросът по какъв начин и какво сравняваха специалисти в експертизата.

След като всичко това е изложено в исковата молба, изпратена от мен до Върховен касационен съд, стана ясно, че томовете с доказателствената част са били откраднати по някакъв метод от Апелативния познавач съд на 30.01.2024 година С тези си дейности някой се пробва да прикрие следите за набеждаване в закононарушение на подзащитния ми Златко Кънев. Сезирал съм Върховна прокуратура, Софийска градска прокуратура, Столична дирекция на вътрешните работи, Върховен касационен съд и Бургаска окръжна прокуратура. Посочил съм имената на служителя на реда, отговорен за манипулиране на доказателствата и заблуждение на правосъдната система. Надявам се подзащитният ми да бъде освободен неотложно, тъй като лежи към този момент 3 години почтен в пандиза ", упорства юрист Юруков. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР