Военният съд в Пловдив върна за доразследване на военната прокуратура

...
Военният съд в Пловдив върна за доразследване на военната прокуратура
Коментари Харесай

Пловдивският военен съд нищи мистерия със самоубийство на рейнджър на пост

Военният съд в Пловдив върна за доразследване на военната прокуратура дело за гибел на рейнджър. 28-годишният Борис Василев бил открит с патрон в главата, до момента в който давал постови наряд на територията на армейски хранилища край село Калояновец, написа " Монитор ". Разследването за гибелта му в началото било прекъснато от военната прокуратура, откъдето решили, че случилото се е самоубийство поради меланхолия. От съда обаче решили казусът да бъде разследван още веднъж, като дали инструкции да се проведат нови и задълбочени разпити на сътрудници, близки и родственици на починалия, с цел да се откри по неоспорим и безапелационен метод дали някой не го е подтикнал към самоубийство.

Рейнджърът бил открит мъртъв предишния 1 август. По-рано в същия ден той застъпил наряд. Към 12,15 часа от поста му проехтял изстрел и военнослужещият бил открит мъртъв. Според движимостите лица той е седнал на камък, извадил е първият халосен патрон от автомата " Калашников " и е заредил военен. След това е поставил оръжието сред краката си и се е прострелял от упор в главата. При аутопсията по тялото му не били открити следи от принуждение. Послесмъртната психиатрична експертиза открила, че в дните преди съдбовния изстрел рейнджърът бил под напрежение, изпитвал стрес, а на сън бълнувал и крещял.

Според някогашната му другарка Борис бил на антидепресанти, които спрял да взима. Родителите му не били съгласни с психиатрите, тъй като заключенията им били формирани въз основата единствено на показанията на някогашната другарка. Според тях и съгласно негови другари Борис не пиел, не пушел и спортувал. Хранел се рационално и бил порядъчен и угрижен за здравето си. Военните съдии са безапелационни, че проверяващите би трябвало да открият повече данни за персоналния и професионален живот, както и за взаимоотношенията му с другите, като едвам по-късно могат да се произнесат дали има данни за съзнателно ликвидиране, самоубийство или дали Василев е бил податлив от различен да посегне на живота си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР